Звучи като украсено обещание, нали? Почти все едно е реклама на луксозен хотелски комплекс или екзотичен морски курорт.

Но това е философия.

Ако можете да си подарите поне парченце рай, изпълнен със спа усещания вкъщи, защо да се примирявате с по-малко? Най-добре обмислете подходящо обзавеждане за баня и се възползвайте от разнообразните оферти за мебели и аксесоари.

Също така разгледайте поне десетина модерни бани, за да се вдъхновите от съвременните интериорни тенденции. Ако пък сте с повече възможности и планирате мащабен ремонт на банята, ползвайте професионална консултация за интериора.

Тук сме подготвили някои конкретни елемента от декора на модерната баня, които да събудят креативните фарове в ума ви, за да се ориентирате за посоката.

 

Дървени аксесоари и мебели за баня за отпускащ спа декор

Сред топ тенденциите в интериора на модерните бани е омекотяващото присъствие на дървото. То придава една природна жизненост на декора и, ако обзавеждането е наистина изпипано, създава усещане за собствен остров на спокойствието.

И за потапяне в личен спа рай.

Обмислете избора си на няколко дървени мебели от масив, за да внесете свеж стил в интериора. Можете колоритно да ги съчетаете с едни по-еко ориентирани аксесоари за баня или с екзотичния тропически дизайн.

Все пак внимавайте. Ако се спрете на тази идея за интериор, има уловка.

Банята е влажно помещение.

А дървото и влагата не се обичат много.

Затова трябва да намерите наистина добре изработени дървени мебели за баня. Материалът им трябва да е предварително обработен по специална технология, а повърхността да е напоена с професионални импрегниращи масла, които проникват дълбоко.

Освен това запазването на свежия вид на този тип декор изисква по-често проветряване на банята.

Ако обаче направите всичко както трябва, усещането за отпускащо потапяне ще си заслужава.

 

Шкафове за баня с гладка, почти огледална повърхност

Гладките, огледални повърхности отварят банята, като носят едновременно усещане за лукс и за простор. За повече практичност съчетайте мивка с шкаф, в който да прибирате тоалетните принадлежности и хавлиите. Така постигате по-спретнат вид, което е водеща тенденция в интериора на модерната баня.

За да създадете наистина специален декор, спрете се на шкафове по поръчка от масив. Така ще направите уникално съчетание от елегантна мивка, лъхащ на природа шкаф и стилно огледало на баня, което сякаш отразява изтънчения ви вкус.

И като споменахме огледало за баня...

 

Отразете искрящо стила на банята си

Днес имате избор на всевъзможни интериорни решения – включително и за огледалата. Модерни са например искрящите с технологичен лукс огледала с вградено LED осветление.

Едно модерно LED огледало може да се изработи в рамките на няколко дни и изцяло по изисквания и размери на клиента.

 

Нека преградите пропускат красотата

Стилът на модерната баня трябва да грее от всеки детайл. От елегантната овална мивка до ултра модерния душ с фото клетка и високотехнологични контроли. Нищо не трябва да засенчва духа на бъдещето в банята.

По тази причина стъклените паравани са ключово интериорно решение в модерния дизайн. Едновременно ограничават влагата и отварят декора. И така пропускат красотата на интериора.

В комбинация с една изискана стъклена мивка с огледало и фини полици, прозрачният стъклен параван за пространството около душа плисва допълнителни капки простор.

За още повече свежест, особено ако сте избрали екзотичния тропически дизайн на баня, сложете поръчков параван с флорални мотиви.

 

Измиването е елегантен акцент

Стилът на всички модерни бани е изграден върху съчетание от малко по-строг фон и хващащи окото акценти. Към това се добавя и изискването за един истински удобен функционален интериор.

Така стигаме естествено до избор на мивка за банята. Тя трябва да пасва на цялата концепция, за да не бъде като странно петно във визията.

Подходящи за тази цел са стабилните и елегантни керамични мивки.

Например особено удачно и модерно би било да оползотворите пространството около някой ъгъл на банята с вградена керамична мивка върху плот. Още по-стилно решение би било мивката да е вградена в самия плот, а под нея да има място за шкафове и рафтове за хавлиени кърпи например.

Модерната визия ще подкрепите с елегантен смесител за мивка с керамичен затварящ механизъм и всичко заспива, както се казва.

Днес има многообразие от проекти за баня, носещи дух на стабилност и бъдеще. Освен да ги познавате, за да изградите Вашия модерен декор е необходимо да си разясните собствената визия за уют и релакс.

Така ще се потапяте личен спа рай у дома.