Когато влагате енергия и средства в освежаване на банята, си струва да вложите и вдъхновение. За повече цвят.

А точно интересните цветове за баня ще подчертаят най-бързо и ярко елементите на модерните интериорни тенденции.

И като споменахме освежаване и подчертаване бързаме да споделим най-ключовото правило при избор на модерни цветове за създаване на дизайн на баня през 2019 година:

Умелата игра с контраста.

 

Контрастът е гаранция за свежест в стила на интериора за 2019 година

Как обаче се постига стилен контраст при проектиране на баня?

Най-общият принцип е да се обмисли предварително някоя фокус точка в банята или да се раздели интериора на отделни кътове. Спрямо това се създават подбраните цветови акценти.

Например едни хромирани аксесоари биха били ценен акцент в интериора на изисканата луксозна баня.

Друг свеж и някак натурално ободряващ акцент в дизайна на модерните бани е дървената рамка за огледало. Дървесните цветове за баня придават рустикално излъчване на интериора, което омекотява и освежава интериорния дизайн.

 

А някои конкретни цветове за вливане на свежест в модерната баня?

Светът на интериорните тенденции е жив, променящ се като хамелеон, сменящ палитрите си, съобразно вкусовете. Има обаче наложени цветове, признати за носители на свежестта в модерната баня. Това са специални багри, оцветяващи ярко модерните интериорни тенденции:

            

  • Тюркоазено – изключителен цвят за тропически дизайн на баня, вдъхващ лятна екзотика и усещане за море, слънчеви дни, тропическа свежест

 

            

  • Ръждиво оранжево – за топло, слънчево излъчване

  

             

  • Ведро зелено – природно свеж нюанс на зеления цвят, идеален за ободряващи пространството с еко излъчване аксесоари за баня, например смесители

 

            

  • Черешово червено – плътен и много жизнен цвят. Страхотен интериорен ефект има върху бели стени за баня, във вид на поръсена фина пудра от черешов екстракт. Освежаващо и стилно.

 

            

  • Цвят слива – това е сочно виолетово, придаващо ярка женственост и креативен полъх на интериора. Ефектът е изумително елегантен с окриляваща нотка екзотика, след добавяне на бели аксесоари за баня и свежи цветя. Сякаш интериора разцъфва с подновена жизненост.

 

             

  • Цвят Мед – много актуален и елегантен тон, придаващ изискана мекота в комбинация с бяло, черно и кафяво за шкафчета за баня .

 

Днес свежата баня може да цъфти в много цветове, заради креативността на дизайнерите. Появяват се нови и нови багри и комбинации. Само бъдете разчупени при избор на визия за банята и ще я превърнете в истински свеж оазис на дома.