Как да се съчетаят лукс, технологичен стил на баня и еко устойчива деликатност в интериорния дизайн?

Именно на разплитането на това противоречие са посветени смелите идеи за баня, от които се раждат новите тенденции...

 

Ефикасно управление на банята на бъдещето

Съвременното поколение решения за проектиране на баня все по-устойчиво се посвещават на ефикасното управление. Това се счита за главен път към човешкото удобство в интериора на банята и екологичните перспективи.

В тази връзка според експертът по интериорен дизайн Иън Пиърсън максимум до 2025 година тотално ерата на Интернет на нещата ще влезе в банята. Какво означава това? Че пред човека ще се отворят нови възможности за ефикасно и енергоспестяващо управление на банята.

Например ще може да управлява условията в банята си от разстояние, ползвайки както смартфона си, така дори и бижута, аксесоари, декоративни елементи.

Все по-ефикасно управление ще може да се извършва и чрез гласови команди. А чрез система за лицево разпознаване и сензори за близост ще настройвате температурата и налягането на струята вода.

Така определено човекът става център в модерната баня още през 2020 година.

 

Повече смарт решения за баня

Интелигентната баня 2020 ще демонстрира технологичен блясък и в аксесоарите за баня. Експерти предвиждат тенденцията Интернет на нещата, фокусирана върху високо технологични мебели и аксесоари за баня.

Например предвижда се по-широко навлизане на специални Hi Tech контроли за тъч, гласово и дистанционно управление на мивката, банята и душа.

Тези решения водят и до спестяване на енергийни ресурси...

Примерно, чрез изкуствен интелект, вече става възможно вградено под душа гласово устройство да напомня за изчерпване на конкретни консумативи.

 

Естествени и рециклирани материали

Ще се залага на естествени материали като дърво, шперплат, морска трева, бамбук, царевица за мебелни елементи и детайли от декора. Засилва се и използването на рециклирани материали за банята.

 

Натурални цветове и многообразни текстурни повърхности

Това е много характерна и любопитна тенденция за модерна баня през 2019 и 2020 година. И определено пасва стилово на новото поколение идеи за баня.

Технологичният напредък носи нови и по-ефективни материали, от които се изграждат свежи акценти – като свободно стоящи мебели за баня например.

А какво им подхожда?

Матирани повърхности и натурални цветове за баня, придаващи природна естетика на интериора.

В допълнение се задават и разнообразните текстурни повърхности, които вдъхват многоизмерност, релеф и една, натурална дълбочина в дизайна на модерните бани през 2019 и 2020 година.

 

Така на практика проектирането на банята на бъдещето е посветено на сливането между човешкото отпускане в банята, удобството, стила и природосъобразността.