Визията за модерна баня от преди години беше свързана основно с лукс, стил, удобства. Малко парадоксално идеите за проектиране на баня на бъдещето в някои отношения обръщат курса.

Или по-точно го обогатяват?

Съвременният потребител все повече се вглежда в онези... истинските, човешките неща.

От това се раждат интересни проекти за баня, акцентиращи върху органичната мисия:  пречистване тялото и сетивата.

Ако искате да сте в крачка в тази модерна тенденция за банята през 2019 и 2020 година, хайде с нас...

 

Напред към изпитаното в банята...

 

 

1. По-малко обработени материали. Човешкото успокоение отново си пробива път пред лукса в модата за интериор на баня. Това личи в използване на по-малко обработени материали при проектиране на банята. Липсата на агресивна обработка е ключов съвет на експертите, особено при материали като дърво и камък.

 

2. Липса на претрупване и орнаментика

С годините технологиите за оформяне на материалите и декоративните елементи достигнаха епичен връх. Това естествено породи тенденция в обратна посока от типа „По-малкото е повече“. Наблюдава се връщане към по-изчистени форми за мебели за баня, към функционални интериорни решения и  удобен за човека дизайн.

 

3. Хармония с природата

Залага се на свежи идеи за баня, свързани с удължаването на живота на налични вече пособия. Търсят се екологични решения за интериора с модерни аксесоари за баня, които пестят ресурси.

 

4. Комбиниране на елементи от различни стилове и епохи

Пазарните тенденции съчетават традиционните стилове с модерни решения - например класическо кръгло огледало, модерна мивка за баня и стени от естествен камък.

 

5.  Отворени пространства

Връзката пречистване-простор е фундаментална за човека. Тя вдъхновява  изненадващата модерна тенденция Отворена баня. 

Светът на дизайна става все по-смесен и смесващ – което го прави и все по-интересен. А интригуващата интериорна смес е продукт от уверено прилагане на изпитани практики за по-добро бъдеще.