Всичко за банята се променя, обновява, развива. Интериорните решения са свързани с все по-авангардни идеи за баня, които преливат в наистина изненадващи проекти.

Така иновативните продукти за банята се разглеждат все повече като елементи на една модерна обща концепция, а не като отделни пособия.

Затова, ако ще купувате обзавеждане за баня или ще правите основен ремонт на баня и искате да сте по-актуален, има 2 ключови условия, които трябва да покриете:

  • Проявете максимална смелост в интериорния дизайн

 

  • Ако имате повече възможности, ангажирайте креативен интериорен дизайнер да изготви цялостен проект за модерна баня.

 

Все пак каквито и модели за баня да можете да съчините и колкото и креативен да е ангажираният интериорен дизайнер, полезно е да се запознаете с някои тенденции.

И понеже най-вероятно искате, ако ще харчите повече пари, да създадете нещо специално, ще надникнем в някои от изненадващите и ултра модерни интериорни тенденции.

 

Изненадващи интериорни тенденции влизат в банята

Изненадващи, най-вече заради счупването на стереотипи като свежи цветове за баня, стандартни мебели за баня, традиционна организация на пространството и прочее.

 

Черното завзема територията на луксозния интериорен дизайн

Черният цвят вече загърбва мрачния си облик в интериора. Особено в интериора на луксозната баня. Нещо повече: черното е на път да се превърне в цветови крал на модерната баня.

Черното чупи стереотипи за дизайна на банята, дори за дизайна на малката баня. Чупи ги дотолкова, че през 2019 година ни изненадват модели за изцяло черна баня, които изглеждат зашеметяващо стилно.

Черното обаче е много взискателен цвят. За да не изглежда мрачно, а луксозно, пространството трябва да се аранжира от опитен интериорен дизайнер.

В тази връзка, едно добро допълващо интериорно решение е следващата иновативна тенденция в интериора.

 

Отворена баня

Концепцията Open space явно още дълго ще провокира креативността в интериорния дизайн. Устойчива тенденция е широкото и отворено офисно пространство, което освежава работния климат.

Изненадващото е, че концепцията Open space навлиза и в интериорните проекти за баня – място, концепцията за което досега  акцентираше предимно на уединението.

Отворената баня обаче вече е проект за интериор, при който банята се възприема като продължение на спалнята например. Идеята е да се създаде широко и просторно пространство за разнообразни форми на релакс. Тласнати от тази идея интериорните дизайнери се вдъхновяват да премахват стени в концепциите – както творчески, така и материални стени. Акцентира се на максимално опростяване на домашния лабиринт.

В тази връзка е и тенденцията за проектиране на все повече бани без праг към пространството с душа. Така интериорът изглежда по отворен и е по-лесно за придвижване – което се слива с друга вече модерна интериорна тенденция:

Съобразяване на дизайна с достъпността за хора с двигателни увреждания.

 

Артистични нотки в интериора

Модерната баня изненадва със смелост. Максимално изчистения дизайн – цар през изминалите години – е на път да изгуби, или поне да сподели трона си с игривия артистизъм.

Смелите идеи за баня стават все по-осезателна тенденция. Разбира се, това се случва за собственици с характерен вкус и креативен проект.

Затова според експертите все повече ще се изненадваме от креативни арт елементи в интериора.

Тази тенденция обръща посоката на интериорния дизайн, връщайки смелото художествено творчество в банята.

 

Мебели с естествено излъчване

Природата също се връща в банята, допълвайки ободряващия полъх на арт аксесоарите за баня и open space проектирането.

Това завръщане е под формата на все по-натурално изглеждащи, разнообразни и отварящи пространството мебели за баня. Пример в това отношение са мебелите от естествени материали като камък, мрамор или дори дърво, обработено с импрегниращ материал.

Материали като морска сол, бамбук или дори царевица оказват влияние върху модерните интериорни тенденции за баня.

А тъй като все по-модерни стават огледалните повърхности, стъклените мебели за баня също ще се радват на подем.

 

Компоненти в банята от рециклирани материали  

Работа с рециклирани материали обхваща все повече индустрии. Освен на модерни аксесоари за баня, може да заложите на смелия индустриален дизайн.

Той е много специфичен, изпълнен с тежко изглеждащи метални компоненти и масивни мебели за баня.

И точно затова, заради по-агресивните си нотки, индустриалният дизайн придава много характерност, но също и изисква професионална консултация.

Но пък позволява, вместо на стандартните луксозни елементи, да заложите на повече рециклирани метални и електронни компоненти, с което да му вдъхнете и малко дух на смислена кауза.

А това вече става все по-модерно във всяка област.

 

Все по-пълно и самостоятелно проектиране на банята

Съвременната технологична ера носи все по-пряк контрол на потребителите. Това ражда все по-разнообразни мебели и аксесоари за баня, които да подреждате като пъзел. В името на това да откриете Вашето решение.

Една такава иновативна идея за предлагане на обзавеждане за баня е 3D моделирането. То позволява сами да проектирате интериора, ползвайки разнообразни опции – Проектиране на spa баня, Проектиране на баня за гости, Проектиране на малка баня с душ, Проектиране на малка баня с вана...

 

Свържете се с нас, поръчайте ни цялостни услуги за проектиране на баня и ще получите ясно осветен маршрут към модерните интериорни решения.