Колкото и стилен да е интериорът в банята, той омръзва след време. Особено ако все по-често се натъквате на нестандартни интериорни решения, които сякаш изплакват застоялите ви представи за модерна визия, е време да се замислите за нещо по-свежо и нестандартно.

Гледате старите си плочки, още си държат, но някак... не ви е свежо. В същото време не ви се занимава с ходене по магазини, избор на плочки за баня, редене и лепене.

Какво е решението в такъв случай, което би довело до бързо освежаване на банята?

Може да сложите тапети по стените на банята. Ако се решите обаче, първо е от ключово значение да изкъртите старите плочки. Ако залепите тапетите отгоре им, гарантирате бързото им разлепване и образуване на мухъл.

И после няма измиване!

Разбира се, на пазара има някакво решение на казуса с мухъла...

Творят се разнообразни проекти за баня, базирани на водоустойчиви тапети. Обаче... хартия си е все пак. А и като сложите и специалните лепила, с които трябва да се залепят, излиза скъпо.

Къртене, по-скъпи тапети и лепила, грижа...

Можете все пак да намалите рисковете и да постигнете сполучлив дизайнерски ефект, ако имате качествена душ кабина в банята.

Или пък качествен душ парван.

Така ограничавате до голяма степен влагата и имате по-голям шанс да се радвате продължително на екзотичната картина от един модерен тапет за баня.

А каква може да е тази екзотична картина?

 

Тропическа свежест в банята

Тапетите са най-ефектно решение, ако за освежаване на баня е избран закачливият тропически дизайн. С тях може да пръснете свежи капки чар в интериора, чрез изображения като палми, плажове, екзотични коктейли и всякакви флорални мотиви, които да влеят жизненост на модерния декор.

Свежият тропически дизайн на банята може да се превърне в коктейл от интериорна екзотика, като в добавка към тапетите се заложи на:

           

 

            

            

 

Така свежите тапети ще се впишат в една по-натурална и свежа обстановка. Обстановка, в която умело избраните дървени мебели стоплят стила, свежите смесители освежават с еко излъчване, а едно модерно огледало и един фин стъклен параван отварят чара на обстановката.

Така изборът на тапети става сполучлив, когато се съчетае умно с избор на други мебели за баня.

Тогава нестандартното интериорно решение наистина ще изплакне окото.