Черното – клаустрофобия. Черното – тъмнина, мрак. Черното – поглъща енергията.

Дали винаги е така?

Всъщност модерните интериорни тенденции водят в друга посока. Сред всички цветове, черното се откроява като нюанса на една истински луксозна баня.

То може да придаде лукс дори на по-обрания дизайн на малка баня. Как?

 

Усещане за скъпоценно убежище

Черният цвят наистина е в състояние да стесни оптически интериора на банята. И по този начин да внуши чувство за клаустрофобия.

Но умело подбраните съчетания от цветове за баня могат тотално да преобърнат този ефект. И да внушат ново усещане.

Усещане за скъпоценно убежище.

Това пасва на мисията на банята да успокои сетивата, превръщайки се в едва ли не вълшебна стая за почивка и възстановяване.

Подобен ефект може да се постигне при умело съчетаване на цветовете за малката баня или на разнообразните аксесоари за голяма баня.

 

Подчертава разнообразните източници на светлина в банята

Сред идеите за модерен дизайн на баня е феерията от светлинни ефекти. Ако банята е по-голяма, тази феерия обособява отделните й кътове, което придава невероятни стил и уют на интериора.

Но този ефект става заплашително еклектичен, ако сте подбрали много и все ярки цветове за баня. Така създавате не пъстър стил, а... цветова какафония.

Което пък в малка баня е изключително натоварващо.

Тук черният цвят идва на помощ, успокоявайки интериорния дизайн с едно туширано модерно излъчване.

 

Придава стил и на крещящата еклектика

С точния вкус черното наистина чупи стереотипите за интериорен дизайн. Толкова ги чупи, че придава стил и на крещящата еклектика.

Ако си падате по причудливи аксесоари за баня, мозайки, тоалетни принадлежности, че даже и... джунджурийки – няма проблем.

Сложете си ги.

А умело поставените черни акценти, орнаменти, аксесоари, ще успокоят обстановката. Че даже ще изиграят ролята на рамки, подчертаващи стилно цветните акценти.

 

Спасява ви от безвкусна ориенталщина при проектиране на банята

Може да си падате по изтънчените аксесоари за баня. Да се радвате на малко по-изящните орнаменти в декора.

И то без да залитате към ориенталската натруфеност.

Рискът да постигнете такъв ефект в интериора на по-малка баня обаче е голям. И колкото повече аксесоари за баня подбирате, толкова по-голям става.

Черният цвят е спасител в такива случаи. При умело изготвените проекти за баня той може да направи и златната орнаментика безумно стилна.

 

Доверете се на изтънчения вкус и предварително обмисления проект за баня, за да отключите новото амплоа на черното и да разчупите с него стереотипите в интериорния дизайн.