Линейните сифони (наричани още лентови сифони или душ-канали) са модерно и много функционално решение на въпроса с отводняването на бани и мокри помещения.
Досега, като подови сифони за баня, повече се използваха т.н. точкови сифони, но през последните години лентовите сифони се налагат все повече заради функционалните и естетическите си  преимущества. А именно:

  • Ако поставите линеен сифон в банята си, няма да се налага да преграждате с праг душ-кабините и душ-преградите. А липсата на праг е доста по-добро решение, когато помещението се ползва от деца, възрастни хора или хора със специални нужди. Също така особено подходящо е монтирането на подов линеен сифон, вместо поставянето на поддушово корито или изграждане на праг, при малки бани, където резултатът ще е по-изчистен дизайн и повече свобода на движение в малкото помещение.
  • Лентовите сифони могат да бъдат с различна дължина и са конструирани така, че да поемат достатъчно голям дебит на водата, което позволява да се поставят там, където е нужно да се разграничат мократа от сухата част на помещението.
  • Линейните сифони са изработени от неръждаема стомана, имат вграден наклон, за да се подобри оттичането, и подвижен воден затвор против миризми и насекоми.
  • Подовите лентови сифони доста по-лесно се вписват в конфигурацията на плочките за банята, с което спестяват необходимостта от сложно изрязване и напасване. Също така, монтирането на душ-канал в банята улеснява полагането на подовите плочки, тъй като позволява наклонът да е в една посока.
  • Линейните подови сифони дават доста повече свобода в проектирането на банята. В зависимост от желания наклон на помещението, душ-каналът може да бъде монтиран по средата, до стена или в някой ъгъл.
  • Благодарение на богатото разнообразие от декоративни решетки, подовите лентови сифони са не просто място за оттичане на водата, а елегантен аксесоар, който придава на банята ви модерен, уникален вид. Декоративните решетки за душ-каналите могат да бъдат с най-разнообразен дизайн – с различни орнаменти, с вградено стъкло – бяло или черно или с вградена подова плочка, което им придава дискретност. Предлага се и иновативен вариант с аквачувствително лед-осветление в различни цветове.

Монтажът и поддръжката на лентовите сифони за баня не са по-сложни от тези на обикновените точкови сифони.

Ако сте се ентусиазирали от големите възможности за развихряне на дизайнерското си въображение, разгледайте нашата богата галерия от линейни сифони за баня и да си изберете най-подходящия за вас вариант.