Как да стане банята място за почти ритуално пречистване? С дързък подход към интериора и стила.

Този подход може да преобрази дизайна дори на малка баня. Може, ако е приложен наистина умно и с грижа за личния комфорт.

А за да стане, е необходима специална рецепта...

 

Дързост, носеща усещане за ритуал, който се приема сериозно

Идеята е времето в банята да се приема сериозно. Да си е вашия ритуал за релакс. Трябва ви дързост, за да наложите тази идея категорично.

Категоричността е есенцията на дързостта по отношение на визията за стила. Дори да е малка банята ви, ако поставите вътре категоричен почерк ще вдъхнете свежа нотка дързост в пространството.

И ще заявите категорично, че това малко място е специално. В него релаксирате, усамотявате се, събирате сили.

Тази нотка дързост е в прилагане на някаква неочаквана интериорна идея в банята. Ето една:

Баня с черни нотки в дизайна.

Например стилен поръчков параван с черен профил.

Ако е изработен с вкус и професионализъм, такъв параван придава луксозно излъчване и вдъхва усещане за ритуалност из цялото пространство.

Сякаш обособявате душ зоната и подчертавате, че приемате удобството, подредеността и стилната визия сериозно, категорично.

Ако изберете правилните продукти за баня – параван, мивка, шкафове, аксесоари... – ще свържете черния цвят с позитивни асоциации като усет, стил, лукс, хармония...

Всичко е до вкус и умни интериорни решения за банята.

Например:

  • Няма нужда да казваме, че белият цвят насища с „въздух“ и обем дизайна, увеличавайки визуално пространството и успокоявайки духа. Но простор за духа може да дава и подредената, спретната визия на един луксозен параван с черен профил. Ключът е в това да изберете точен модел, който да пасва на банята ви и да изолира ефективно душ зоната. Тогава черният цвят не затваря, а очертава ефектно мястото за воден релакс, което всъщност освежава интериора. 
  • Поръчковите паравани с черен профил могат да са продукт индивидуални дизайнерски решения и така на практика да отварят душ зоната за един по дързък стил и едно по-луксозно излъчване
  • Черната рамка на паравана и стилно подбраните черни аксесоари за баня могат да внушават стабилност и сериозно отношение към комфорта. 
  • Ако мебелите в банята ви са подбрани с основен акцент върху прагматичността, едни стилни черни елементи в интериора биха подчертали това послание. А това дори и за малка баня може да бъде много освежаващо. 
  • Усещането за чистота, свежест и подреденост може да се създаде с ефектна комбинация между отделни елементи на интериора. Не е необходимо единствено да залагате на простора с бяла визия за баня. Сред модерните интериори се налага дързостта на смелите цветови комбинации. Черната рамка на паравана може да се комбинира със свежо зелени и бели мебели и аксесоари, като това създаде послание за концепция в интериора. Казва, че сте си изчистили вижданията и сте обзавели банята си с ясни идеи. А това е свежо...
  •  

Не робувайте на цветови стереотипи. Умното няма цвят. То решава добрите цветови комбинации.

Затова се погрижете стереотипите да не потушават дързостта ви в търсене на ефектни решения за банята.

А за самите ефектни решения ще се погрижим ние – Смарт Кеър.