Металните елементи в банята й придават един стабилен, устойчив стил. Железен стил. Ако металните аксесоари бъдат умело съчетани с елегантни стъклени паравани или душ кабини, ще се получи наистина ефектно.

Ще се получи едновременно ефирна и стабилна визия на баня.

Метални елементи могат да присъстват в параваните, в масивните и модерни душ кабини с панти, в разнообразни елементи от ефектния обков в интериора на баня като отделни панти, дръжки, фиксатори, подсилващи лостове.

И изненадващо или не, тези елементи не е необходимо да се свързват единствено със здравината на различните мебели и аксесоари. Напротив, ако са изваяни компетентно и подбрани с вкус, те могат да участват в ефектни конфигурации за цялостна визия на баня.

Например...

 

Ефектен обков за душ кабини и паравани

Параваните и особено душ кабините създават усещане за подредено пространство в банята, изолирайки мястото за къпане. Освен практична, това усещане има и визуална страна. Банята изглежда по-спретната, елегантна и подредена.

Тази визия може да бъде значително подчертана от  една модерна душ кабина с черен обков. Допълнителен ефект внася и посланието за стабилно удобство, носено от ефектна дръжка-хавлийник от метал на вратата на душ кабината.

Освен за душ кабини, елегантният обков е подходящо решение и за душ параваните. Ако имате цялостна визия за банята един параван с панти по поръчка би обособил ефектно пространството около душа.

 

Желязна концепция за практичен интериор на баня

Освен че осигурява елегантна визия, металният блясък на някои елементи подсказва и надеждността.

Всъщност добре изработените конфигурации душ паравани и душ кабини с панти не допускат прокапване извън душ пространството. Ако заложите на професионално изпълнен обков за баня, ще се радвате на уютен интериор и сух под през цялото време.

Може да допълните удобството при взимане на душ като заложите на душ кабина с панти със специфично отваряне:

  • Отваряща се в едната или в двете посоки

Различните модели душ кабини с панти наистина и в преносен и в буквален смисъл отварят много пространство за идеи. Особено при търсене на по-специален обков за стъклени душ кабини. За максимално удобство, заложете на модел душ кабина с дръжка хавлийник.

 

Визия на модерна баня, която държи здраво стила и устоява на времето

Времето не прощава на никого и на нищо. Това си го знаем. Обаче с умни решения можем да забавим разяждащия му ефект.

Освен от прокапване на влага извън паравана или душ кабината, професионално изработените метални елементи пазят и от деформация на стъклото.

Ако е спазена специалната технология за изработка на обкова за една стъклена душ кабина, ще се избегне – или поне отложи – огъването на стъклото с времето.

Така се избягва основният казус: прокапването на душ кабината или душ паравана.

За тази цел, професионалните фирми предлагат също експертно изработени стабилизиращи щанги за душ кабини против деформация на стъклото и обков от силно устойчив на влага материал – предимно месинг.

Именно месинговият обков и месинговите панти за душ кабини с елегантно хром покритие носят надеждност и дълготрайност на формата на стъклото, за да не се получи бързо прокапване.

За допълнителна сигурност в някои случаи трябва да се добави и както и месингов стабилизатор за душ параваните.

Ако са изработени професионално, от банята ви по дълго ще струят елегантност и стабилност, вдъхващи уют и комфорт на интериора.

Ще имате баня с железни стил и практичност.