Интериорът на модерната баня има много страни, като една от тях е особено свежа – екосъобразността и функционалността на интериора.

Все по-интензивно се търсят нови продукти, нови материали и нови технологии, които да обогатят и, по-важно, да освежат всички модерни модели за баня.

Тези еко тенденции стигат и до аксесоарите. Ако искате Вашият проект за баня да бъде наистина в съзвучие с актуалните интериорни гласове, обърнете внимание на еко естетиката, излъчвана даже от неща като сапунерки, диспенсъри за сапун, дозатори за течен сапун, държачи за кърпи...

Всичко, което пести природни ресурси, ще се радва на почит в модерния интериорен дизайн.

Да надникнем частично с някои примери?

 

Стоманени вани и сапунерки

От стомана могат да се правят разнообразни продукти за баня, които издържат дълго, без нужда от ремонт или подмяна. Например някои модели стоманени вани и стоманени сапунерки вече са с повече от 30 години гаранция. Тази изработка ги и прави ценни за рециклиране.

 

Водоспестяващи кранове, душове и тоалетни

Докато се къпете, миете и ходите до тоалетна хабите значително количество вода. Затова изработката модерни аксесоари за баня вече набляга на внедряване на водоспестяващи технологии: душове и кранове с фотоклетка, смесители за баня с фотоклетка, високотехнологични контроли за управление на мивката.

 

Аксесоари за баня с натурални цветове

Еко тенденцията застига и естетическите разбирания. Все повече се предпочитат натурални, природни цветове за баня, от които ти става леко. Стремежът е по-човешки еко дизайн на моделите за баня. Той се смесва понякога с интересния тропически дизайн.

 

Минимизиране на аксесоарите

Минимализмът е устойчива еко тенденция. Тя фокусира избора до наистина необходимото, с цел пестене на природни ресурси. При мебелите и аксесоарите за баня, освен на размера, минимализмът залага много на многофункционалните продукти. Целта е създаване на малка функционална баня с еко стил

 

Модерното и еко съобразното се сливат в модерните тенденции за баня. Устойчивата цел е технологията и природата да превърнат модерната баня в център на натурален човешки релакс.