Когато се обзавежда голяма и модерна баня, неминуемо в ума нахлува мисълта за монтиране на съвременна вана.

Особено ако визията е за сътворяване на наистина луксозна баня, ваната става нещо като мини СПА център – в интериорния и най-вече в отпускащия уелнес смисъл. Започваме да си представяме блаженства като пухкава пяна, ухания на ароматни масла и душ гелове, цветя, облагородяващи избрания стилен декор на банята, шампанско...

И приятна компания.

Тази картинка направо си изисква една по-луксозна, истински модерна вана за баня с точни размери и съблазнителни форми. Това изискване, това разглеждане на съвременната вана едва ли не като един мини spa център залага нови параметри в проектирането на този интериорен елемент.

Ето някои от тези параметри...

 

СПА процедури, потопени в уединение и много пяна

Съвременните комплекти за баня все повече акцентират на СПА изживяването. Жизнеността на този акцент буквално бълбука и в модерните модели вани - хидро масажните вани.

Те комбинират уелнес ефекта от СПА процедурите в джакузи с уединението и уюта на собствения дом. Посланието е за пълна свобода: Изживявате СПА насладата изцяло по Ваш вкус, защото сте си вкъщи.

Този модел вани са снабдени с хидромасажни и аеро помпи, които изтласкват вода под налягане и така създават масажиращ джакузи ефект.

Хубаво е да подберете такива размери на ваната във Вашата баня, позволяващи да седите и лежите максимално комфортно. Затова ефектът от ползване на хидромасажна вана е най-пълноценен в по-голяма баня.

 

Ергономичен интериор на самата вана

Това е характерна тенденция в дизайна на модерни вани. Ваната вече не е просто корито, в което се киснеш, а комфорт, в който се потапяш.

Затова в изработката на луксозни и модерни модели вани се залага и на ергономичен интериор. Той се изразява например във вградени специални места за сядане и облягане или вградени подлакътници.

 

А практично решение за по-малка баня? 

Разбира се, за да се насладите на СПА релакс по-пълно, ви е необходим простор. В съвсем тясна баня усещането за притиснатост сякаш смачква уелнес ефекта.

Все пак бихте могли да спечелите пространство, в което да настаните парченце уелнес наслада, чрез модерна ъглова вана за баня.

Допълнително уелнес усещане може да създадете, ако обособите ваната като специален кът за релакс, чрез модерен параван с точния размер.

Изберете Вашия модел акрилна вана или вана с хидромасаж, като създадете своето СПА усещане в ума си.

След удачния избор, това усещане ще го създава самата вана.