Ще обзавеждате малка баня и искате тя да стане уютна и практична. Постоянно разглеждате снимки на малки бани - коя от коя по-спретнати, елегантни и фино подредени. И правите всичко, за да Ви хрумнат свежи идеи за обзавеждане.

Ако сте в такъв етап от живота си, най-важното е да не се отчайвате от скромния размер на банята си. Може и да няма много място в банята Ви, но това в никакъв случаи не води до липса на вдъхновение и идеи. Даже напротив – малкото пространство често се превръща в катализатор на творчество в дизайна и подреждането.
Сега ще представим няколко идеи и съвети за малката баня, които ще я превърнат в голямо бижу на дома. Бижу, с което да се хвалите пред приятелите.

Не претрупвайте малката баня
Използвайте я само като... баня. Не като килер. Или като място, на което простирате и сушите дрехи. Само като баня. Нека вътре има най-много място за класическите тоалетни принадлежности. Така Вашата малка баня внезапно „ще порасне“, защото ще я ползвате единствено по предназначение. Бъдете пестеливи и с аксесоарите за баня.

Нека бъде бяла светлина!
За малката баня изберете перлено бяло. И пространството вътре ще светне!

Използвайте етажерките, шкафчетата и нишите в малката баня
Ако оставяте тоалетни принадлежности безразборно, ще „смалите“ банята допълнително – дори и с малко количество тоалетни принадлежности. Елиминирайте хаоса като поставите всичко в отделни ниши в банята.

Разширете подовата настилка в малката баня
Забравете за легените по пода на банята. Изберете мебели за баня, които се монтират на стената и не стъпват на пода. Заложете на Curbless shower – термин в интериорния дизайн на баня, с който се назовава практиката да се полага една и съща подова настилка без прагове между душовото пространство и останалата част на банята.

Използвайте необичайни места за рафтове в малката баня
Например пространствата под мивката или над вратата, които често остават неусвоени.

Купете вградена тоалетна
По-компактна е и над нея може да разположите шкаф или етажерка.

Усвоете ъглите в малката баня
Те също се пренебрегват, когато се бистрят идеи за банята. А могат да съберат доста. Убедете се сами, като поставите ъглова мивка или триъгълна етажерка за баня.

Използвайте рефлекторни повърхности
Такива са огледалата и гланцираните площи. Те създават илюзия за повече простор и осветеност.

С малко усет и креативност наистина може да превърнете малката баня в голямо бижу на дома. Пробвайте, преди да се примирите с ограниченото пространство.