Шкаф за малка баня? Как да изберете?

Изборът на шкафове е важен момент от обзавеждането на баня. Обикновено в България става въпрос за сравнително малка баня, затова трябва да сме особено внимателни при покупката на мебели.

Онлайн е пълно с идеи за обзавеждане на баня, само че малкото пространство стеснява кръга на подходящите.

 

Ъглов шкаф за баня

Ъглите на помещенията често се превръщат в неусвоени пространства. Особен проблем възниква, когато наистина няма място за мебели в банята.

Затова са много подходящи ъгловите мебели. Един внимателно подбран ъглов шкаф за баня ще усвои пространство, ще побере необходимите тоалетни принадлежности и ще придаде естествен уют в дизайна.

А ако искате нещо по-интересно и имате все пак пространство в банята?

 

Висящи шкафове за баня

Наричат ги още стенни шкафове за баня и освобождават голяма част от подовото пространство. В същото време могат да се монтират в разнообразни комбинации с етажерките и да разчупят дизайна на банята.

Наистина, ако заложите на малки, стенни шкафове за баня, ще освободите място за повече и по-интересни идеи за обзавеждане.

А как стои въпросът с материала на мебелите за баня? 

 

Определено мебелите от масивно дърво внасят стил в банята

Като че ли пасторалността става все по-устойчива тенденция в интериора. Хората имат все по-голямо желание да са близко до природата. Особено в моментите на пречистване и релакс.

По тази причина мебелите за баня от масивна дървесина присъстват все по-осезаемо в интериорните стилове, придавайки им естествена топлина.

Само че освен стилни, дървените мебели са и капризни. Влагата в банята може да нанесе непоправими щети на обзавеждането.

Затова внимавайте с избора на скъпи мебели от масивно дърво за баня. Преди покупка, се уверете, че избраната фирма за мебели е на ниво. Дървеният материал трябва да е обработен по специална технология и със специални импрегниращи масла и лакове, проникващи дълбоко.

Друго важно условие за добър ефект от дървените мебели за баня е

Вентилацията!

Съвсем естествено, ако искате да се радвате на стилния си дървен шкаф в банята по-дълго, трябва да се погрижите за ограничаване на влагата.

Един компромисен вариант? 

Заложете на дървените акценти в банята

Не е необходимо непременно големите мебели в банята да са от дърво. Може да внесете желания пасторален уют и само с някои дървени акценти от интериора.

Например поставете дървена рамка за огледалото в банята, или дървени панерчета за тоалетни принадлежности.

Отчетете факта, че понякога дребният дървен акцент, подбран с вкус, изпъква повече.

И иска по-малко грижи.