Ефектното отражение на стила – на банята 

Ако наскоро сте се нанесли в нов дом, или искате да освежите излъчването на настоящия си дом, обърнете внимание и на дребните елементи. Като огледалото в банята например. Да се втурнете да търсите огледало за банята, при положение че има по-спешни неща, може да ви се струва леко неадекватно, но... помислете за секунда... 

Както картините, огледалата за баня могат да бъдат произведения на изкуството. Те отразяват светлината – естествена или изкуствена - и внасят характерни нотки в завършека на визията. 

Ако сте го избрали с вкус и мисъл, новото огледало в банята, може да отключи у вас допълнителни енергия и вдъхновение. То е дребен детайл от обзавеждането на дома, но може да ви тласне към нови, свежи и елегантни решения. 

Огледалото в банята може да придава нови нотки на интериорния дизайн. Особено в баня, която е по-малка от другите помещения, едно стилно огледало носи елегантност и визуално увеличава пространството. 

Затова не подценявайте избора на огледало за банята! 

Ако той е удачен и с вкус, ще постигнете подчертаване и обогатяване на стила и допълнителна осветеност на банята.

Как да изберете удачното огледало за баня

Сред по-общите и прозаични, НО ВАЖНИ изисквания към едно огледало за баня са: 

  • Да е влагоустойчиво 
  • Да не се влияе от температурните разлики 
  • Да не се изпотява при пускане на вода

Това са чисто технически детайли, които обаче са важни, защото все пак всяко огледало за баня е подложено на по-специфични условия – редовно мокрене, повишаване на температурата, запотяване... 

Освен това, специално за огледало в баня е подходящо да бъде с вградено шкафче – вместо просто закачено на стената. 

Сега преминаваме към по-артистичните – и може би по-интересни за вас – аспекти от избора на огледало за баня. Преди всичко, мисловно си представете какво искате да добавя огледалото към стила на вашата баня.

Форма на огледалата за баня 

Огледалата за баня могат да са с прави, строги форми, с фасет или с кант. Те изглеждат по-модерно и придават строгост на интериора на банята. Изберете формата най-вече според визуалния ефект, който искате да постигнете. Например ако целите усещане за широчина и простор на банята, спрете се на хоризонтално огледало. Ако пък искате акцентът да е височината, изберете вертикално огледало. 

Овалните огледала са по-стандартни, но пък внасят в банята една мека елегантност и уют, без да се набиват на очи. Придружено със стилна рамка, овалното огледано сякаш омекотява, заобля стила на банята и я прави по-приветлива. Освен това, овалните форми са подходящи, когато искате да акцентирате върху ефектен артикул от обзавеждането за баня – например кръгла мивка тип купа, или овален моно блок. Семпло, продълговато овално огледало, със стилна рамка, може да се открои и да придаде повече настроение на банята.

Рамка на огледалата за баня 

Съществена част от стила на едно огледало за баня е рамката. Артистичните хора гледат на нея като на прическа, обогатяваща излъчването. А когато акцентът в банята е тъкмо огледалото, рамката е извор на чар и характер в цялото помещение. Например една богато украсена рамка , издълбана и изпълнена с причудливи форми ще стои чудесно на една по-тежка и изискана обстановка, в стил рустик. Ако пък банята ви е решена в модерен стил, семплата рамка на огледалото ще пасне по-добре. 

Цветът на рамката на огледалото също е от значение. Точният цвят помага огледалото да се интегрира естествено в интериора или да се изгради свеж акцент. Точен е този цвят, който допълва визията, хармонирайки с цветовете на мебелите, плочките и принадлежностите в банята.

Размер на огледалата за баня 

Той зависи изцяло от вашата цел. Ако искате огледалото да бъде просто акцент, изберете по-малък размер и създайте фокусна точка в банята.. Малкото огледало ще улавя и концентрира светлината и ако е близо до нещо ефектно – например интересна мивка или шкафче – ще образува симпатично кътче в банята. От друга страна с голямо огледало ще придадете визуална дълбочина на помещението и усещане за простор.

 Интересен вариант за придаване на раздвиженост и интегрираност на визията са огледалата в групи. С тях ще “раздвижите” излъчването на Вашата баня, ще разпределите пространството на обособени зони и ще постигате разнообразни светлинни ефекти.

Огледала с вградено Led осветление 

Те са съчетание от икономичност и атрактивност. Предлаганите от Smart Care

огледала с Led осветление ще подобрят осветеността на банята, когато тя е недостатъчна, като същевременно ще бъдат ярък и елегантен акцент в интериора. Изработваме ги от първокласни водоустойчиви материали , по индивидуален проект и с атрактивен дизайн на светещите лъчове.

Използвайте огледалата, за да изрисувате чара на банята си с разнообразни светлинни ефекти. Нашите дизайнери с радост ще ви помогнат да изберете точните форма, размер и дизайн. За Вас съчетаваме артистичността с практичността и така... 

Създавате ефектното отражение на стила!