Как да изберете мебели за баня, за да постигнете елегантен и успокояващ интериор

Трудоемкият и скъп ремонт на банята приключи. Сега трябва да планирате обзавеждането.  Ще ви трябват свежи идея за банята, за да постигнете наистина елегантен и приятно мек интериор на това интимно място на дома.

Обзавеждането на баня може да е също толкова сложно и объркващо, колкото е и това на другите помещения на дома. Особено ако става дума за малка баня. Тогава ще трябва да сте прецизни в създаването на цялостния интериорен дизайн.

Най-вече трябва да решите въпроса с количеството мебели и аксесоари за баня. За да стане уютно, това пространство на дома  не бива да е претрупано. Ако банята е малка, наистина ще е по-добре да се ограничите в избора на мебели и аксесоари. Подберете само най-необходимото, за да са ви под ръка всички важни тоалетни принадлежности. Една оптимална конфигурация за по-малка баня е душ кабина, мивка и малки шкафчета към нея.

Ако обаче банята е голяма и просторна, можете да разгърнете по-широка палитра от стилове в интериорния дизайн. Например можете да я отрупате с мебели за баня в един стил – вана, душ, кабина, шкафчета, етажерки, решени в един стил могат превърнат банята в един блажен спа оазис на дома. Но, запомнете, всяка баня има лимит и не бива да се претрупва с ненужни вещи – трябва много внимателно да планирате подреждането на мебелите и аксесоарите, за да бъде уютна.

Цветовете в банята
Деликатен избор. Гамата от възможни цветове за баня сега е огромна - Не е като едно време - щом е баня да е в син, бял или бежов цвят. Актуални са пъстрите цветове за баня - зелено, розово, лилаво, червено. Може би най-рационалният подход за избор на цветова гама за банята е да си харесате конкретен стил. Например скандинавски стил – отличава се с мекота и спокойствие в палитрата. Преобладават черно, бяло, кремаво. Залага се на успокояващи пастелни тонове в интериора на банята.

Ако само ще правите ремонт на банята?
В случай че няма да купувате ново обзавеждане за баня, а само ще я ремонтирате, първо обърнете внимание на тръбите. Подмяната им е добро решение, ако искате да намалите риска от ремонт на ремонта. Така ще защитите новите си мебели за баня от неприятни течове и ръжда.

Гранитогрес или теракот на банята?
Сериозна дилема е изборът ни между гранитогрес или теракот за банята. Всеки знае, че гранитогресът е по-качествен и има повече години живот от теракота. Освен това гранитогресът има едно по-тежко присъствие и придава на цялата визия на банята повече стабилност. Но най-добре е да изберете каквото най ви допада и харесва, съобразено разбира се с бюджета.

Обзаведете баня, в която да се разтапяте в нежен релакс.