За да направите удачна и изгодна покупка на душ кабина е необходимо да разгледате повече оферти. Не разглеждайте само най-популярните онлайн магазини за обзавеждане на баня и не търсете само най-ниските цени на душ-кабините. Преди да направите онлайн покупка, трябва да проучите обстойно вариантите. Защо?


Защото всяко сравняване на цени открива множество параметри на изгодната покупка. И колкото по-обстойно и детайлно е сравняването, толкова е по-вероятно да направите удачен избор. Това важи и за покупката на обзавеждане за баня. И в частност за покупката на душ кабина.

Кои са важните параметри, за които да се оглеждате във всеки каталог на душ-кабини, за да направите най-подходящата комбинация между цена и качество?
Отчитайки тези параметри ще дадете по-ясна посока на сравняването на цените и цялостните оферти за душ кабини.

Водещите фактори при оформяне на цена на душ кабина
Водещите фактори при оформяне на цена на душ кабина са 4:

  • Материалът, от който е изработен съответният модел душ кабина
  • Размерите и формата на душ кабината 
  • Видът обков на душ кабината
  • Поръчкова или готова душ кабина ще купувате 

Материалът на душ кабината
Логично разнообразните материали за душ кабини влияят по различен начин на цените на моделите и марките. Обикновено, когато се произвеждат прегради за баня и душ кабини по поръчка, се работи основно със закалено стъкло от 6 или 8 мм. /в по-редки случаи 10 мм./. причината е, че това стъкло за душ кабини е здраво, красиво и безопасно.
Ако материалът, от който е изработена разглежданата душ кабина, е солиден и качествен, цената е по-висока, ако е по-обикновен – по-ниска
По-евтините варианти обикновено са от по-тънък материал, от обикновено прозрачно стъкло. Това означава, че ще има и лек зеленикав оттенък. Кристално прозрачното стъкло пък е в по-високия ценови клас.
Една душ кабина може да се оскъпи, когато цвета, височината, площта и дебелината на стъклото правят проекта по-сложен.

Това зависи силно и от...

Формата на душ кабината
Цената на една душ кабина зависи по-силно от нейната форма, когато е необходимо по-специално проектиране и предвиждане на множество затруднения, произтичащи от интериора и големината на банята. Това са всякакви интериорни ситуации включващи големи кривини и наклони, много тясно пространство, специфична облицовка, която се пробива трудно или се руши при пробиване, много големи размери, сложност на транспорта и доставянето до работната площадка и др.
По правило овалните душ кабини са малко по-скъпи от правоъгълните и квадратните. Причината е допълнителните дейности по огъване на плоскостта (стъкло или пластмаса). Това обаче не е задължително при всички оферти за душ кабини и зависи силно от политиката на конкретния търговец и дистрибутор -  можете да попаднете на овални душ-кабини от 300 лева, а горният таван е около 2 000 лева, като отново става въпрос за луксозни серии и марки, със специфични характеристики.
Всякакви по-специфични форми и ефекти усложняват проектирането, доставката и монтажа на душ кабината и естествено я оскъпяват. В този смисъл душ-кабини с декоративни матировки или релефни плоскости също са по-скъпи от обикновените прозрачни или матирани прегради и кабини за душ.

Видът обков на душ кабината – плъзгане или отваряне
Най-често стандартните готови душ-кабини са с врати за плъзгане, но имайте предвид, че ако системата се повреди, за нея няма резервни части и ще трябва да подмените цялата кабина или преграда.
Когато душ кабината е на панти, това значително повишава нейното качество и издръжливост. Качествените и надеждни плъзгащи системи са изключително удобни, с модерен вид и много практични. Това неминуемо води до по-висока цена на такъв модел преграда или душ кабина -  преграда или кабина с качествена плъзгаща система ще надвишава 1 000 лева за брой.
А цветовете на обкова...
Най-често срещаните цветове на обкова (това са всички лайсни, профили, плъзгащи ролки, държачи за стена, държачи за стъкло, панти за стена, панти за стъкло, дръжки за вратата) са хром, сребрист мат и бяло - това са и най-търсените видове. Първенството се държи от полирания хром, затова и повечето душ-кабини и прегради за баня са с обков в цвят хром.

Готови душ-кабини
Когато правите сравнение на цени, обърнете внимание на опциите за готови душ кабини. Имате опцията кабината да бъде от стъкло (най-често 4 или 6 мм., по-рядко 8мм.), като цените  на двата типа готови душ кабини са сходни – все пак кабините от стъкло са по-скъпи от пластмасовите.
Забележете, че при покупка на някои модели стандартни душ кабини, може да получите оферта с цена, включваща поддушово корито. Затова внимавайте.
В офертите за повечето модели душ кабини обаче, то не влиза в цената и е на стойност от 150 до 300-400 лева. Има и по-скъпи поддушови корита – обикновено с дизайнерски или иновативни форми и материали.
Когато избирате готова душ-кабина, имате опцията тя да бъде от стъкло (най-често 4 или 6 мм., по-рядко 8 мм.) или пластмаса (полистирол), цените на двата типа кабини са сходни, но кабините от стъкло са все пак по-скъпи от пластмасовите. При някои стандартни кабини, може да получите оферта с цена, която включва поддушовото корито, но по-често то не влиза в цената и е на стойност от 150 до 300-400 лева, като разбира се има и по-скъпи поддушови корита, които са дизайнерски или с иновативни форми и материали.

Душ кабини по поръчка
Определено тук цените са чувствително по-високи. Но пък получавате 3 бонуса:

  • При всички модели душ кабини по поръчка имате по-голям избор от цветове на стъклото, декорации, дебелини и видове обков. Тоест в много по-голяма степен можете да напаснете вида на душ кабината към цялостния дизайн на банята.
  • Качеството е на много високо ниво – работи се с първокачествени материали и изцяло по индивидуален подход
  • Разполагате с варианти за консултации при окончателния избор на душ кабина – можете в удобен за вас ден и час да се консултирате за размери, форми и всякакви детайли на място в търговския обект. Консултацията е безплатна при капариране на поръчката или се приспада при следваща поръчка. Обикновено, посещението за взимане на размери на място, без да сте ангажирани с поръчка, струва между 25 и 80 лева (в зависимост от фирмата, населеното място и т.н.).

Една поръчкова душ кабина може да ви струва повече или по-малко. Като цяло обаче, услугата вероятно ще излезе доста солено. Цените на поръчкова преграда или душ-кабина могат да започват от около 700 лева и да достигат до 2 000-3 000 лева при луксозно изпълнение.

Все пак, повечето проекти са съвсем стандартни. А и получавате нещо специално: благодарение на възможността да поръчате точно това, което искате, можете да реализирате напълно представите си за идеалната баня.

Доставка и монтаж на душ-кабини по поръчка
Цената на доставката и монтажа се начислява отделно от стойността на продукта. Доставка и монтаж на душ-кабина или преграда по поръчка може да струва средно от 100 до 180 лева, а при специфични обстоятелства и повече.
За да получите детайлна и точна информация колко ще струва Вашият проект за баня, можете да посетите някой от нашите магазини и дистрибутори или да се обърнете със запитване на нашия e-mail или форма за контакти. С удоволствие ще ви консултираме и ще изготвим оферта специално за вас.

Поръчайте Вашият модел душ кабина сега и се радвайте на желания комфорт в банята!