През последните години се наблюдава интересна тенденция в дизайна на банята. Интериорът на модерната баня става...
Технологичен и...
Дори леко футуристичен.

В същото време при проектирането на различни осветителни тела за баня се търси все по-доброто съчетание между удобство, функционалност и, не на последно място, оптимизиране на разходите, свързани с експлоатацията на една наистина модерна баня. А като добавка към технологичната визия на банята се появява все по-често металът.


Използването на доволно количество метал в банята е сред основните интериорни тенденции – тази и следващата година.
Всичко това неминуемо се отразява и на визията и вида на осветлението в банята. Модерното осветление за баня излъчва футуристичен стил и строг, технологичен характер – най-вече чрез използване на съвременни технологии за осветление на баня и модерни осветителни тела. Техните метални елементи отразяват светлината и разпръскват в банята усещане за лукс и бъдеще.
Този модерен полъх в интериора на банята се усеща особено отчетливо в решенията за модерно LED осветление.

Модерното осветление за баня
Подходящата светлина в банята е един от най-важните елементи за постигане на желаните уют и комфорт в интериора. Видът и количеството светлина често влияят в огромна степен на цялостната атмосфера на всяко помещение в дома. Затова в доста случаи светлината играе решаваща роля за оформлението на интериора, а оттам и за усещанията, които събужда в нас пространството.
Така визията за модерна баня се превръща в изискване за инсталиране на модерно осветление. Особено като се има предвид, че в банята обикновено не постъпва дневна светлина, тъй като повечето санитарни помещения у нас се проектират без прозорци.
Друга черта на модерната баня е, че тя изпълнява 2 основни роли, свързани с нашето забързано ежедневие...

Активност и релакс
Банята е място в дома, служещо за ежедневно приготовление. Там поддържаме хигиената си, там правим грим, прическа, бръснене – все дейности, изискващи добра осветеност на пространството.
Същевременно банята е и място за релакс. Там си почиваме след тежък и изпълнен със стрес ден. Тогава ни е нужна мека светлина в банята, която да не ни напряга, а да отпуска нашите сетива.

Всичко в едно?
Модерното led осветление за баня постига всичко необходимо с един тип осветителни тела. С такова осветление можете да превключвате на различни степени на осветеност в банята, да включвате и изключвате разнообразни осветителни тела за баня, да ползвате различен брой и в различни конфигурации разнообразните източници на светлина в банята
Възможностите на led осветлението за баня са огромни, така че...

Развихрете въображението си
Почти всяка форма, надпис, фигура и мотив могат да бъдат осветени с LED. Така можете да покажете своята индивидуалност и да превърнете огледалото бляскав моден аксесоар за банята. 
Можете да се заиграете както с формите на отделните осветителни тела, така и с цялостната визия на огледалото – то може да е с прави или заоблени ръбове, да е със стандартен или артистичен дизайн.
Днес реномираните производители имат капацитет да намират разнообразни и все артистични интериорни решения за баня – всякакви модели led огледала, влагозащитени стенни аплици за баня, аксесоари, които отразяват светлината... А също и...

Удобни и модерни допълнения...
Технологичните интериорни решения за баня, освен луксозна визия, носят удобство и практичност. Например едно модерно LED огледало може да се свърже директно към външния ключ за банята и да го включвате в комбинация с други лампи – или самостоятелно с индивидуален ключ.
Сред най-модерните допълнения е и сензорът за движение, проектиран така, че да включвате и изключвате led осветлението на огледалото, без да докосвате нищо. Само доближавате ръката си до сензора, плъзвате я леко в съответната посока и включвате или изключвате осветлението. Същевременно обаче, сензорът не реагира на стандартните движения в банята.
Друго удобно и модерно допълнение е противозамъгляващата плака за огледало. Представлява специален микрофилм, познат под различни наименования, който чрез умерено и равномерно нагряване изпарява наслоената по повърхността пара. Така веднага след душ или гореща вана можете се огледате без проблем – стъклото няма да е мокро или запотено и ще предоставя перфектно отражение.

И за финал, няколко важни неща за удачна покупка на огледало за баня с LED осветление:

  • Предвидете размер на огледалото, пасващ на интериора на банята
  • Изберете огледало с LED осветление, което предоставя повече и по-големи осветени зони, за да не се налага да монтирате допълнителна рамка над огледалото. 
  • За банята изберете огледало в затворена кутия
  • Опознайте свойствата на предлаганата LED лента 
  • Огледайте различните модели огледала за баня за наличие на мъртви зони – места по огледалото, които тъмнеят и свидетелстват за ниско качество
  • Обърнете внимание дали LED огледалото свети „на точки”. Ако се виждат диодите под огледалната повърхност, значи огледалото не е оптимизирано и не разпръсква светлината равномерно. А качествените LED огледала на реномирани марки светят ярко и равномерно във всички осветени зони 
  • Не се подлъгвайте по твърде ниска цена на LED огледало. Обикновено тя се постига за сметка на качеството, като се поставят по-слаби некачествени трансформатори и светодиодна лента. А в доста случаи защитна кутия направо липсва.

Възможностите на LED огледалата са много и различни. Проучете ги, за да осигурите модерно осветление на банята.