След това блажено разтоварване обаче...В последно време ставаме свидетели на все по-интересно развитие в дизайна за банята. Модерната баня намери перфектния баланс между приятен интериор и съвременна технология. Повечето иновативни идеи поставят индивидуалните човешки нужди и желания в центъра на концепцията за интериор. Удобството се превърна във визия… и обратното. Съществуват онлайн платформи за 3D моделиране, опции за гласово командване, душове с лицево разпознаване и сензори за близост, осветление и кранове, активиращи се с фото клетка.

Успоредно с това, проектирането на разнообразни осветителни тела за баня достигна максимално добра комбинация между практичност, функционалност и разбира се – адекватна стойност на разходите за електрическо потребление. Наблюдава се и все по-честото използване на метал в изграждането на технологичната визия и цялостната завършеност на една баня.  

Осъвремененото осветление за баня излъчва футуристичен стил и строг, технологичен характер – най-вече чрез използване на съвременни технологии за осветление на баня и модерни осветителни тела. Техните метални елементи отразяват светлината и разпръскват в помещението усещане за лукс и бъдеще. Целесъобразната светлина е ключов елемент за правилната атмосфера, интериор и функция на всяко едно помещение, но в една баня тя е повече от необходима. Тъй като у нас санитарните помещения често се проектират без прозорци, а банята изпълнява немалко важни роли свързани с нашето ежедневие.  

 

Банята е първото помещение, което посещаваме, когато се събудим и последното, в което влизаме преди да си легнем. Знаем колко е важно, когато се събудим сутрин и влезем в банята, да не ни ослепява неприятната светлина, която по-скоро пречи, отколкото помага. Нужно ни е точно това огледало, което да ни позволява да извършим подготовката си практично, но и приятно.

 

Как се постига всичко това с едно решение?

С напредване на времето добиваме чувството, че традиционното огледало вече не пасва в проекта на модерната баня. И не пасва не толкова като интериорен елемент, колкото като модел за практичност и функционалност. Едно кръгло огледало за баня не е просто част от декора, то е потребност и главен участник в самата обстановка. Облагодетелствани сме да живеем във времена, в които можем да изберем огледалото с LED осветление. Модерното огледало оборудвано с LED лампи внася комфортно настроение в банята и позволява регулиране на осветеността според личната нужда и настроение на потребителя. С такова осветление можете да превключвате на различни степени на осветеност. А възможно ли е да съществува огледало за баня против изпотяване? И това е възможно, защото огледалата с LED осветление са с противозамъгляваща плака, която представлява специален микрофилм, който изпарява наслоената по повърхността пара  чрез равномерно нагряване. По този начин веднага след душ или гореща вана безпроблемно можете да се огледате – огледалото няма да бъде мокро или запотено и ще предоставя перфектно отражение. Едно от другите модерни технологични допълнения е лампа за баня над огледало с ключ, който може да се свърже директно с външния ключ на банята и да се включва с комбинация с други лампи.

 

Сред най-модерните плюсове е и сензорът за движение, който е проектиран така, че да включвате и изключвате LED осветлението на вашето огледало, без да докосвате нищо. Само доближавате ръката си до сензора и я плъзвате леко в нужната посока за включване и изключване на осветлението. Едновременно с това обаче, сензорът не реагира на стандартните движения в банята.

 

Hi-Tech огледала

Някои модели модерни огледала внасят още по-сериозна функционалност, тъй като са интелигентни. Огледалата с изкуствен интелект предоставят на човек още повече възможности. Докато се приготвяте сутрин, смарт огледалото Ви информира за времето, пътната обстановка, или трафика например. През по-високо технологичните модели огледала даже можеше да пазарувате онлайн.

 

Свободата да проектирате

Почти всяка форма, надпис, фигура и мотив могат да бъдат осветени с LED. По този начин можете да развихрите собственото си въображение и да блеснете с оригиналност, превръщайки огледалото в собствен дизайнерски аксесоар за Вашата баня.  Можете да проектирате както формите на отделните осветителни тела, така и цялостната визия на огледалото. Може да бъде с прави или заоблени ръбове, да е със стандартен или артистичен дизайн.

Реномираните производители имат капацитет да намират разнообразни и все по-арт интериорни предложения за всяка баня – LED огледала, влагозащитени стенни аплици за баня  и аксесоари, които отразяват светлината.


Smart Care Ви очакваме, за да отразим Вашите желания!