Изборът на шкафове е ключова част от концепцията за декориране на баня. В същото време си имат своите чисто практически изисквания. Най-малкото, логично е за банята да изберете шкаф, който не се раздува от влагата. Или пък който би се деформирал, но след повече време експлоатация.

Според експерти удачни за устойчиво и стилно обзавеждане на баня са MDF шкафовете. Сред изтъкваните предимства най-често са:

  • Елегантна, гладка повърхност и здравина 
  • Плътен материал, с устойчива на деформация текстура 
  • Лесна обработка в различни форми и размери, съгласно избраните идеи за банята 
  • Относително висока степен на влагоустойчивост, особено ако в обзавеждането на баня фигурира и качествена душ кабина.

Все пак внимавайте с рекламно представените предимства на MDF шкафовете. Ако наистина държите на луксозни изглеждащ шкаф, който не се раздува от влагата, потърсете MDF шкаф, резултат на много качествена изработка. Особено при положение, че има шанс за директно мокрене.

Не е прост изборът на материал на шкафове за баня. Дали PVC, MDF или дърво за постигане на винтидж визия, зависи много от конкретния казус. Най-сигурно е да планирате хубава вентилация в банята, за да сте една идея по-спокойни

Всичко е индивидуално.

Все пак ето някои общи насоки за избор на шкафове за модерна баня...

 

Интересни и натурални цветове

В модерното декориране на баня властват натуралните нюанси. Дървесно, земно сиво, зелено... Запознайте се с някои актуални тенденции в избора цветове за баня, преди да направите покупка на шкаф.

 

Свободно стоящи мебели

Модерна тенденция в интериора на баня е по-разчупената визия. Тук имаме идеи за свободно стоящи мивка, вана тоалетна и шкафове. Често разпръснатото разпределение на шкафовете се комбинира с дървесна винтидж визия.

 

Ефективна многофункционалност в интериора

В обзавеждането това ражда стремежа към многофункционални мебели. Затова модерно е да се спрете на комплект мивка и шкаф за баня.

 

Пестене на всеки сантиметър

Това също идва от желанието за ефективност. По-добре спретната малка баня, отколкото грамадна и луксозна, но вечно мръсна и разхвърляна. Така стигаме до проектиране на разнообразни модели ъглови мебели. Включително ъглови шкафове за баня – модерно и практично интериорно решение за малка баня.

 

Шкафове за баня от тиково дърво

Екзотиката и еко излъчването са устойчиви интериорни тенденции. Шкафовете от тиково дърво се включват с екзотичен и натурален вид, като естествено допълват свежия избор на цветове за баня. Това пасва идеално на един тропически стил на банята.

 

Обмислете хубаво модерни шкафове, за да поберете в тях и аксесоарите, и уникалната си визия за баня.