Свикнали сме да ползваме параваните, за да скрием неща зад тях.

Да ги предпазим.

Да ги оградим.

Да ги изолираме.

В модерните концепции за интериор и декориране на баня обаче, перспективата се сменя радикално.

Направо се обръща наопаки.

Параваните започват да играят все по-ключова роля към отварянето на банята за една по-модерна, по-изтънчена визия.

За визия, която открива богатствата на креативния дизайн.

В тази връзка, преди да направите избор на параван за банята си, сменете перспективата. Отворете съзнанието си за идеята, че параванът също може да бъде ефектна част от интериора.

Искате подкрепа?

Ето някои основни съображения за модерен избор на параван за баня...

 

Обособяване на пространствата в банята

Често банята изглежда тясна, понеже я виждаме като едно пространство, пълно с аксесоари, тоалетни принадлежности, консумативи. Ако обаче сложите един стилно изглеждащ модерен параван, ще обособите две пространства – около душа/ваната и около една модерна мивка/тоалетна. Това ще създаде визуална представа, че банята ви не е толкова тясна – а е спретната и подредена. Това е валидно дори при дизайн на наистина малка баня.

 

Създаване на спа усещане и уют

В комбинация с топлата вода, когато си взимате душ, един истински луксозен параван за баня може да вдъхне усещане за уют и даже за уелнес процедура. Обособеният кът отпуска сетивата и напомня спа изживяване. Затова си струва да инвестирате в елегантен параван. Може би параван с флорални мотиви? Той ще отдели мястото за топъл релакс и ще създаде някак интимен човешки кът в дизайна на модерната баня – като компактен спа оазис на спокойствието. Така една модерна баня става личен спа рай.

 

Без мокри стъпки в банята

Това е типично американска концепция за дизайн на модерна баня. Подът трябва да е сух – дори след взимане на душ. У нас сме свикнали, когато се къпем, да изкъпваме и цялата баня с нас, но на запад не приемат това. И са прави. Всъщност интериорът на банята ще спечели, ако сложим ефектни постелки, кърпи, аксесоари, дори дървени орнаменти, без да ги поим редовно. За постигането на тази цел, на помощ идват добри изработените душ паравани.

 

Отваряне на елегантността в интериора

Всяка модерна баня трябва да комбинира подреденост, практичност и простор. Един елегантен стъклен параван отваря пространството и сякаш интериорът на банята започва да диша.

 

Модерните паравани са стилни, здрави и фини. Те отварят пространството и позволяват откриете характерния стил на Вашата баня.