Хайде де... Познайте... Коя е тази част от обзавеждането на банята, определяща характера на интериорния дизайн?

Например във всекидневната можем да кажем, че това са телевизорът и канапето. Там човек си почива, гледа телевизия разпуска. Ако помните, Джоуи от сериала „Приятели“ зададе следния въпрос:

„Нямаш телевизор, тогава накъде са обърнати мебелите ти?”

Коя част от обзавеждането за баня играе роля на телевизора или канапето?

Странен въпрос.

Да го прецизираме.

Коя част от един модерен проект за баня играе ролята на естествен център в интериорния дизайн?

На есенциален елемент в дизайна?

Логичният център в дизайна на една функционална баня е мивката. Съответно от удачния избор на мивка за баня зависи до огромна степен цялостната визия.

От това заключение, започваме да разплитаме генералната концепция за модерен декор на баня. Според последните интериорни тенденции, такъв декор е този, създаващ шик обстановка с ефектно подреждане на детайлите..

Изборът на мивка носи фокус на това подреждане.

Запознайте се с 5 от модерните тенденции в дизайна на мивките за баня, за да събудите музата си...

 

1. Да започнем с класиката

Ако банята ви е по-класическа, може да заложите на универсална бяла мивка. Искате все пак нещо една идея по-интересно? Монтирайте керамична мивка с интересен дизайн – примерно фин флорален мотив.

 

2. Стил, устойчив като камък

За да вдъхнете повече автентична тежест на интериора, може да заложите на корианска мивка. Мивката от изкуствен камък придава аристократична стабилност на визията на банята. Като здраво укрепен интериорен център.

 

3. Лукс, облечен в черно

Черното е доказаното луксозно амплоа на една модерна баня. В този смисъл, напълно логично застъпва модерната концепция за чисто черна луксозна мивка в банята – като черния диамант на интериора.

 

4. Свободно стояща мивка

Също като при ваните и при мивките за баня се засилва тенденцията за отваряне на пространството, изразена в свободно стоящата мивка, която не е прикрепена към стената и не върви заедно с шкафове, етажерки и други мебели за баня. Модерно и леко ексцентрично решение е мивка с дизайн на чаша.

 

5. Мивка, която... грее

Освен от огледало с LED светлини или от ефектни осветителни тела за баня, стилът може да грее и от мивката. Сред концепциите за модерна мивка за баня е и инсталирането на LED светлини в конструкцията й. Ако добавите и колоритни смесители за мивка, създавате истински цветен център.

6. Стъклена мивка - като сълза в интериора

Една модерна стъклена мивка изглежда ефектно и деликатно едновременно. Като нежна сълза в луксозния интериор на банята. Проблем е обаче, че всяка капка вода залепва прах по повърхността й и това изисква да се мие по-често, за да запази стилния си вид.

 

С повече креативност и вкус мивката в банята може да се превърне в диаманта на интериора - есенциалния елемент в дизайна.