Стилът на банята през 2019 година се отличава с мека изразителност. Изразителност, която грее, но сякаш с ефирна, приглушена светлина.

Грее със светлината на дълго развиван вкус в интериорния дизайн. Така се създава визуална мекота и изтънченост, в които деликатно се потапят парченца характерни интериорни акценти. Резултатът е гостоприемна среда за естествено вграждане на свежи идеи за баня, реализирани в смели проекти и дизайнерски решения.

Тази гостоприемна среда е вдъхновена до значителна степен от натуралното разбиране за пречистване. Целта е в модерната баня да се отпуснеш истински, насищайки духа си с чисти човешки усещания и успокояваща топлина.

Технологиите и природата се срещат в банята през 2019 година

 Това е сякаш най-характерното за дизайна на модерната баня. И изглежда е устойчива тенденция. Удобството, носено от иновациите, среща отговорността и хармонията с околната среда.

Разнообразни технологични решения ще направят банята „умна“ и пестяща ресурси. Всякакви смарт технологии ще бъдат устойчиво внедрявани, с мисията да помагат на човека да се отпусне и в същото време да постигне синхрон с природата, пестейки ресурси. Цветовете ще акомпанират на тази природна мисия с меки и земни тонове. Особен акцент ще бъдат дървесните нюанси, които ще придават уютна мекота на интериора с нежни съчетания с бежово и кафяво.

 

Усещане за луксозна стабилност с цвят Пепел от въглища

Това е друга подчертана тенденция в избора на визия за банята, която се развива и обогатява през 2019 година, а според експерти ще се запази и занапред. Основната причина е, че този цвят едновременно придава натурално природно излъчване на интериора и допълва технологичната визия на някои смарт аксесоари за баня. Характерен в тази връзка е и мекият нюанс на сивото наречен Cotton gray, сякаш обгръщащ в памучна мекота изисканите модерни аксесоари за баня.

 

Минимализъм и интелигентна подреденост

Това течение стига и отвъд света на интериорния дизайн. Превръща се в културно явление, в специфично отношение към живота и света. Отношение, насочено към намиране и наблягане на истински необходимото. В интериора на банята – особено ако става въпрос за малка баня – през 2019 година се залага именно на изчистване на пространството. Колкото по-малко вещи, толкова по-модерна баня. Това се постига най-вече с компактни и обособени места за съхранение на аксесоари и тоалетни принадлежности – а също и с планиране на тяхната многофункционалност. Пространството се организира и изглежда спретнато, чрез внимателен подбор на шкафове за баня, рафтове, душ кабини, закачалки и компактни ниши.

 

Драматизъм и строга елегантност

В контраст с лежерните, весели цветове на свежата баня, модерният стил в интериора през 2019 година има и драматични нотки. Те са в основата на смелите дизайнерски решения, които оцветяват банята... в черно. Драматичността в пространството, носена от това решение, се съчетава идеално с луксозния блясък на някои мебели и аксесоари за баня, подчертавайки елегантната визия. Този стил обаче е по-взискателен, тъй като търсеният ефект на черния цвят в дизайна предполага по-скъпо обзавеждане на банята и прилагане на по-особени интериорни идеи. Ако последните липсват, вместо луксозен стилът може да се получи мрачен. За всеки случай черното се съчетава с други модерни цветове за баня през 2019 година като изумрудено зелено или черешово червено. Също е удачно да планирате по-добро и разнообразно осветление. 

 

Визия, която цъфти

Характерна черта на дизайна на модерната баня през 2019 и 2020 година е все по-застъпена и подчертана еко тема в интериора. Тази тема има разнообразни аспекти като енерго и водоспестяващи технологии, рециклирани и рециклируеми материали, природни тонове…  Един от тези аспекти обаче й вдъхва свежа буквалност и натурално я оцветява: цветя в банята. Свежите цветя са ярък акцент, който носи екзотична жизненост в стила на новото поколение бани.

 

Деликатната изразителност на модерната баня се ражда в съчетанието между последните технологии, натрупаната мъдрост в интериорния дизайн и живителното партньорство с природата. Резултатът е плодородна почва, от която израстват свежите цветове на сполучливите интериорни проекти през 2019 и 2020 година.