За тези, които търсят най-вече топлина и уют в интериора, като че ли природата е най-компетентният наставник. Природното сякаш е съвършеното, това, в което няма излишък, или недостиг.

Просто присъствие на естественото.

И за много хора това присъствие вдъхва топлина, уют, спокойствие.

Омиротворява.

Това са любителите на еко тенденциите в интериорния дизайн. Такива са и търсещите свежи идеи за баня в тропически стил.

За тях са някак естествено подходящи разнообразните модели дървени мебели за баня.

Ето някои базови съвети от експерти за успешни проекти за баня с дървени мебели, в които природата наистина изпъква като съвършен интериорен дизайнер...

 

Интимност не означава схлупеност

Всичко опира до дозировката. Една малка функционална баня би могла да се превърне в уютно убежище, с помощта на някои дървени елементи в интериора. Например дървени аксесоари или дървени скари за баня.

Но не бива да се забравя, че дървото затваря пространството. Затова не е подходящо то да преобладава в един скромен интериор на малка баня. Иначе вместо за уютно, ще създаде усещане за схлупено пространство.

По-смело можете да заложите на дървени мебели в голяма баня и/или в баня с бели мебели и аксесоари. Именно тогава просторът се съчетава с природното успокояване на интериора.

 

Простор, окъпан в бяло

 Във връзка с горното съображение, освен, чрез по-големи размери на банята, ефектът от дървото може да се подсили с цветове.

По-конкретно с бял цвят, който отваря визията.

Например млечно бели смесители за баня,

или стилни етажерки за баня, решени в бяло,

ще окъпят интериора в мекото, светлина, свежест.

И така ще подчертаят натуралното излъчване на дървения декор.

 

Плюс капки тропическа свежест

Природният интериорен полъх на дървените мебели се съчетава чудесно с един свеж тропически дизайн на баня.

Ще го постигнете с елементи като например весели бамбукови нюанси в декорацията, дървена сапунерка от пръчици, плетени кошове за пране, плот за мивка от масив, рамка за огледало с ретро дизайн, монохромни повърхности...

Наред с интересния еко характер, който придава на дизайна на моделите за баня, дървото е капризен материал. По тази причина специалистите по интериорен дизайн препоръчват да ограничите максимално досега му с влага, за да избегнете риска от раздуване. Например може да създадете ефектен интериор за баня с преливащ под, в който са съчетани плочки за зоната около душа и дърво за тази около вратата и шкафовете за хавлии. Към тази комбинация идеално пасва и една качествена душ кабина от стъкло, която отваря допълнително натуралния дизайн на банята, но и ограничава ефективно влагата.

 

 Ако съчетаете дървените елементи ефектно, ще създадете еко дизайн с привкус на спа в банята.