Така, когато ще обзавеждате баня отвсякъде ви заливат с идеи и оферти. Най-вече ви убеждават, че банята трябва да е стилна и удобна, за което най-голямо значение има подреждането на пространствата.

Тук душ кабината и зоната за къпане, там мивката и основните тоалетни принадлежности, а пък на ето тази стена, да, точно тази, един стилен горен шкаф за баня с огледало направо заспива.

Получава се разкошно.

А знаете ли защо?

Защото гледате на банята си цялостно.

Като на едно обмислено пространство, изпълнено с добри модерни идеи.

Какво означава и изисква това?

Най-вече да отделяте зоните в банята си според тяхното предназначение. И специално да обособите поддушовото пространство с параван, душ кабина, готов праг, вана...

Колкото и добри идеи за баня да ви дават, умното разделяне на пространствата прави разликата в интериора.

Ето и 7 конкретни причини да мислите по-упорито именно в тази посока:

          1.   Получава се подреден и спретнат вид на пространството, който ободрява – наистина, дори само визуалният ефект на отделните зони буди усещане за подреденост, стил, вложена по-специална идея в интериора на банята. 

          2.   Къпането получава свое специално място в целия освежителен ритуал – имате си специална зона, предназначена за взимане на душ, отмиване на стреса, пречистване. Това носи допълнителен, специален смисъл на целия интериор на банята.

         3.   Не се носят мокри стъпки навсякъде – ако обособите добре мястото за взимане на душ, мокрите стъпки няма да ви преследват из апартамента. Постигате го с хубава душ кабина или поне параван и надеждно изолиране на мокрото душ пространство с готови прагове за баня 

        4.   Справяте се сравнително лесно с предизвикателството Лош наклон – ако подът в банята има неефективен наклон, ще имате проблеми с оттичането на водата. Ефективната изолация на зоната за взимане на душ обаче компенсира този недостатък в интериора. 

       5.   Всичко под ръка, за да е релаксът като по вода – а и нали за освежителни минути в банята става дума, трябва си да е като по вода. Затова си заслужава да заложите за зона за къпане, която побира идеите ви за комфорт. Това означава например модерна душ кабина или удобен параван, ергономични и сигурни дръжки, полици и рафтове за тоалетни принадлежности, елегантни хавлийници. Това се казва кът за освежаване – когато не мислиш за разните допълнителни и дребни неща, защото те са ти винаги под ръка.

      6.   Заедно ползвате банята отделно – понеже си я делите с близките така или иначе, нека е по-ефективно. Качествените душ кабини, паравани и прагове правят така, че не е постоянно мокро вътре и по-удобно може да се ползва. А ако си вземете душ кабина с матирано стъкло  си става точно скрита душ зона само за вас.

     7.    С прагове към ефективност – ако си мислите по дилемата прагове или корито за душ зоната, не пропускайте съображението ефективност. Включително финансова. В случай че не ви трябва непременно луксозна душ кабина с дълбоко корито, разсъждението в посока обособяване на пространството с прагове е резонно. Не излиза толкова скъпо, бързо става, удобно е, пък и няма да се налага да сменяте корито след време.

 

Наистина заслужава си да обмислите идеята за обособяване на пространството с готови прагове за баня.

Ако попаднете на добри модели, като тези на Смарт кеър, цялото семейство ще останете удовлетворени от умното решение.

И ще стигнете до заветния миг, в който поглеждате банята си и си казвате: Супер се получи.