Отдавна стъклото не се възприема като материал само за прозорци, джамове на врати и предпазни повърхности на снимки в рамки.

Съвременните продукти от стъкло служат за:

  • Отваряне на визията
  • Подчертаване на модерния стил на интериора
  • Вдъхване на усещане за простор

Истината е, че от гледна точка на интериорния дизайн стъклото е универсален материал. И ако е оформено с вкус, може да придаде стил и даже топлина на интериора.

А то позволява да бъде оформяно в най-причудливи форми. Форми, които подчертават изтънчения дух на добре изработените продукти от стъкло.

А този изтънчен дух окрилява разнообразни интериорни решения...

 

Сливане с природата

Фините стъклени декорации в дома много добре се вписват в устойчивия еко тренд в обзавеждането на баня. Освен че пропуска повече светлина в интериора, стъклото нежно се вписва в една по-натурална обстановка. Примерно чрез фини аксесоари за баня в съчетание с природна визия. В такава обстановка съчетанието от прецизно изваяна стъклена полица за тоалетни принадлежности, интересна сапунерка и нежни растения внася много свежест.

 

Създаване усещане за лекота, ефирност, пространство...

Декоративното стъкло за врати внася  приветливо усещане още с влизането в помещението. Един изпипан дизайн на стъклени интериорни врати може да промени облика на цялото пространство. А ако търсите повече артистичност, стъклото позволява да ползвате светлината и нейните отблясъци като художници в пространството. Витражите по изисканите стъклени интериорни врати плискат артистичност из целия апартамент. Така сякаш сте заменили кръпките във визията, каквито представляват захабените вътрешни врати, с произведения на изкуството. Артистичността в пространството светва, особено ако заложите на повече и по-причудливи декорации с продукти от стъкло.

 

Стъклото много добре се връзва с една по-минималистична визия

Изтънчената и модерна визия към днешна дата е пропита все повече от духа на минимализма. По-малко аксесоари за баня, по функционални мебели, повече простор. Това се постига най-бързо с повече стъклени рафтчета, чрез които да подреждате тоалетните си принадлежности, повече отворени пространства в дома, подкрепени от стъклени повърхности и повече обособеност в интериора. Последното се постига, чрез разделянето му на обособени кътове, чрез стъклени прегради. Например по-характерно и елегантно отделяне на пространства за тоалет и хигиена, фини стъклени прегради, или изискани стъклени душ паравани - много изискано се получава например с един модерен стъклен параван за душ. Тук тънко се намества и смарт трендът в обзавеждането. Продуктите от стъкло пасват на технологичната елегантност на едни смарт аксесоари за баня, високотехнологични душ кабини, вградени контроли за управление или огледала с тъч управление.

 

Стъклото определено може да оживи интериора. То е идеално за преградни орнаменти като интериорни врати, душ паравани, стъклени рафтове. Може също да придаде много артистичност на визията под формата на причудливи стъклени декорации или нестандартни стъклени рафтове. За да стане обаче, трябва да е изваяно с вкус и усет към детайла. И от хора, които мислят за съчетанията на разнообразните продукти от стъкло с останалите елементи в интериора.

От хора, които имат цялостна визия върху ефектното отделяне на пространствата в дома.

Те могат да изваят истински произведения на изкуството от стъкло.