Отопление за баня

Излизате от офиса. Навън е студено. Вали дъжд и капките правят така, че студът прониква във Вас, просмуква се в дрехите и кожата ви. А след цялото тичане през деня, се чувствате мръсен – сякаш организмът ви се е натъпкал с мръсотията на препълнения град.

Копнеете да се изкъпете.

Да отмиете мириса на мръсния град и на бурния ден.

Стигате до дома си, събличате се, влизате в банята. Лед! Толкова е студено, че адреналинът ви скача и за миг забравяте за умората. Вместо да се отпуснете, се вледенявате.

Не бива да търпите това. Потърсете онлайн мнения за отопление на баня. Разгледайте офертите и изберете най-подходящия вид отопление за баня за Вас.

Имате много варианти за отопление в банята. На пазара ще намерите редица модерни отоплителни системи и високотехнологични отоплителни уреди за баня на прилични цени.

Затова не отлагайте постигането на комфорт в банята. Ще ви ориентираме за покупката, чрез обяснение на основните, популярни и най-модерни алтернативи.

Подово отопление за баня

То е предпочитано по много причини. Една от тях е, че лесно се обслужва и няма какво толкова да му се развали. С електрическото подово отопление лесно и сигурно получавате оптимално затопляне на банята, възможност да регулирате температурата и, тъй като оборудването не заема излишно пространство, максимален комфорт и възможност да определите визията на банята си изцяло по Ваш вкус. Ако се спрете на водното подово отопление, печелите всички ползи, освен възможността за прецизна регулация на температурата.

При всички случаи, подовото отопление за баня пести пространство и позволява спокойно да стъпвате боси по непрекъснато сухия и топъл под на банята.

Електрическото подово отопление за баня обаче има и своите недостатъци. Един от тях е, че, ако не е монтирано и настроено прецизно и нагрява прекалено бързо, може да доведе до деформиране на плочките на пода в банята. Друг недостатък е, че електромагнитното лъчение има негативно влияние на здравето. Трети проблем ще са повишените сметки за ток. Последният недостатък липсва разбира се, ако имате водно подово отопление.

Инфрачервено отопление за баня

Много потребители го предпочитат за малка баня – 3 до 8 квадратни метра -, която се загрява по-бързо. Не е нужно да се чака специален отоплителен уред или отоплителна система да загрее. Банята става по-топла 1-2 минути след включване на инфрачервената лъчиста печка или панел. Така спестявате енергия, защото ползвате отоплението за баня, само когато имате нужда и толкова колкото е необходимо.

Лъчистото отопление е приятно за тялото, тъй като наподобява меката топлина от припичането на слънчеви лъчи. Според някои, то е и здравословно, тъй като лъчите активирали кръвообращението.

Можете да си осигурите такова отопление за баня, чрез лъчисти радиатори, кварцови нагреватели, отоплителни уреди от естествен камък, панели за лъчисто инфрачервено отопление, инфрачервени лъчисти печки.

Лири и радиатори за баня

Лирите представляват тръбни отоплителни тела, обикновено произведени от стоманени профили с различна форма на напречното сечение. Могат да се включат към централното отопление, или да бъдат захранвани от електрически нагревател.

Съвременните лири за баня нямат нищо общо с познатите и омразни тежки метални ребра от миналото. Днес тези тръбни отоплителни тела са изработени по-модерна технология от мед или стомана и в различни размери и форми. Удобство е, че могат да служат и като сушилня. Захранването им става от централния тец – а някои имат и собствен нагревател.

Неудобството при лирите и радиаторите за баня е, че заемат пространство. Ако са избрани с вкус обаче, могат да бъдат елегантен акцент от интериора на банята.

Казусът „как да отопля банята” днес има много решения. Важно е да му обърнете внимание. Защото банята е едно от най-интимните кътчета в дома. Нека е изпълнено с разтапяща топлина.