5 общи препоръки за грижа за сифона

Имате си нова баня. Модерна, направена със стил и много желание.

А също и с идеи.

Вложили сте много стилни идеи за баня и сте превърнали интериора в една малка перла на домашния шик и модерната визия.

Само че... Замирисва.

Не на море. И със сигурност не на приятна обстановка в банята.

Климатът изглежда е трайно влошен.

И какво се оказва?

Сифонът в банята се е запушил и е силно замърсен. И натрупващата се мръсотия връща зловонната си отрова директно в банята Ви.

Доста неприятно.

Не звучи като да имате обстановка, посветена на чистотата и добрия стил, нали?

Вместо да се радвате на визията и функционалните мебели в банята си, се налага да влизате със запушен нос и да бързате да излезете, за да си поемете дъх.

Не изглежда като да се радвате на модерната си баня, нали?

Е в името на приятния климат в банята, трябва да научите нещо и по темата отпушване на сифони. Доста... неатрактивна тема. Не е като да речем Модерен интериор или Съвременни мебели със smart функции. Но е важна, защото от нея до голяма степен зависи блясъка на споменатите.

Затова се запознайте с всякакви ценни съвети за отпушване на сифони, до които може да се доберете – в името на добрия климат в банята.

отпушване на сифон на баня

Ето една базова серия:

 1.  Редовна профилактика на сифона
  Мръсотията в канализацията има неприятния навик да се натрупва неусетно. Изненадайте я. Не е необходимо да чакате от канала да замирише, преди да предприемете нещо. Действйте превантивно. На определени периоди извършвайте профилактика с доказани професионални препарати за отпушване на сифони.


 2. Доверете се на професионалистите
  Следвайте всички професионални инструкции и препоръки за профилактика на сифона. За да има траен ефект, редовността трябва да се съчетае с препарати, които не са агресивни към тръбите в канализацията. В същото време трябва да следвате съветите за процедурата – да изчакате достатъчно време препаратът да подейства, а след това да се погрижите за ефективното му отмиване.


 3. Помислете дали не е необходимо да приложите по-агресивни методи за отпушване на сифон
  След като използвате препарат, следете ситуацията, защото не знаете дали проблема със сифона е решен окончателно. Някои отлагания се оказват доста упорити и може да напомнят за себе си след време. Ако Вашият случаи е такъв, може да се наложи да комбинирате препарат, вентуз и спирала за отпушване на сифони. Не залагайте всичко на един изстрел.


 4. Информирайте се какъв е Вашият модел сифон
  След използване на спирала за отпушване на сифона, може да решите, че сте отстранили проблема веднъж завинаги. А това може да е подвеждащо успокоение. Причините са извивките на някои модели сифони, които може да задържат отлагания. Разберете какъв е Вашят модел сифон.


 5. Разберете и дали сте в състояние да развинтите сифона
  Качественото почистване на сифона понякога предполага повече механична работа. Трябва да знаете дали може да я свършите. Ако не, рискувате с по-лесните и стантартни методи да не постигнете ефект, но да се заблудите, че сте. Консултирайте се. Поискайте съвети за отпушване на сифона. И не отвърляйте опцията да ползвате специализирани препарати, въпреки останалите методи за почистване, които сте пробвали.

 

И може би най-важният съвет за трайно добър климат в банята – който извеждаме специално – е професионалната изработка на избрания сифон. Ако тя е налице, няма да се налага твърде често да се занимавате с отпушване и почистване. Добре е избраният сифон за банята да се отличава с качествена, професионално изработена монтажна скоба. Тя го фиксира надеждно, елиминирайки вероятността от прокапвания. Освен на нея, трябва да обърнете внимание и на конструкцията и дълбочината на водния разтвор. Изберете сифон със суха клапа и оптимално дълбок воден разтвор, за да избегнете неприятни миризми от канализацията. А когато сте уредили всичко, помислете и за естетиката с декоративни решетки за сифон.

Така няма да се налага да го отпушвате често.

Но ще отпушите трайно добрия климат в банята.