Обковът на една модерна душ кабина трябва да осигурява разгръщане на нейната прелест в пространството. Това ефектно отваряне, това здравина и стабилност, това надеждна фиксация на стъклото.

Всичко трябва да подкрепя изживяването, което една душ кабина е предназначена да създава.

Така за един професионално изпълнен и качествен обков за стъклени душ кабини има един основен, фундаментален, критично важен критерий...

 

Качественият обков допълва визията с функционален стил

Функционалният стил изисква удобството и елегантността да се слеят. Да се слеят в изживяване.

В изживяване, изпълнено с красота и комфорт.

Това изисква общ подход в оформянето на визия за банята. Всичко трябва да е помислено и изпипано. От стилните дръжки за душ кабини, през ефектните хавлийници до металните панти.

За изграждането на ефектен подход към обкова и по-конкретно към подбраните панти за душ кабини, е добре да се имат предвид основни критерии за качество и функционалност.

Да се подхожда умно и с предварителна концепция трябва.

Например:

  • Подбраните панти за душ кабините трябва да са фини, с изчистена линия, да се вписват в елегантната визия на банята.

 

  • Най-често горното е и изискване към материала и покритието на избрания модел панти за душ кабини. В практиката месингът се е доказал като особено сполучливо решение при изработка на този вид продукти за баня. SMART CARE предлага богата серия панти от месинг с хром покритие, които стоят стабилно и много елегантно във всяка модерна баня.

 

  • И тъй като всяка баня е различна, важно изискване към функционалния обков е да осигурява възможност за разнообразни интериорни конфигурации. Един удобен начин на отваряне на душ кабината загатва за умна изработка, за изработка с мисъл за удобството. Така душ кабината сякаш напомня, че най-красиво е умно вписващото се в пространството интериорно решение.

 

 

  • И като казахме необходимо, функционалният обков за баня трябва да гарантира стабилността. Важно е да проверите за модели обков, подходящи за стъкла с различна дебелина. И спрямо дебелината на стъклото да подберете удачната комбинация панти, дръжки, хавлийници, фиксатори, подсилващи лостове...

 

Да избирате обкова на душ кабините, да сравнявате между различните модели панти не е маловажно. Добре изработените и монтирани панти стоят красиво, лесно се почистват и позволяван удобно и гладко отваряне на вратата.

Те са пряката и изчистена линия на функционалния стил на душ кабината.