Да си го кажем: Никой не харесва особено и трайно душ завесите в банята. Дори и на тези, които в началото виждат в тях някаква естетика, често им омръзва да ги поддържат.

Освен това уютната баня е тази, която ефективно се преборва с един основен казус:

Прокапване на душовото пространство.

На практика колкото и тенденции за дизайн на баня да се сменят всяка година, някои стилови изисквания са фундамент.

Като например сух под на банята и подредено пространство около душа, създаващи усещане за топъл интимен кът.

Е, това усещане за кът трябва да бъде подчертавано всячески, ако искате да имате една наистина стилна и модерна баня.

Обаче ако имате и малка баня?

Какво правите?

Принципно би било чудно да си сложите една луксозна душ кабина с черен обков, създавайки разтапяща зона за релакс. Или пък една специална, модерна душ кабина по поръчка с панти, която внася стабилен, железен стил в интериора на банята. Особено ако е съчетана с елегантен обков, изразен в изтънчени панти, дръжки, фиксатори и подсилващи лостове.

Обаче място няма...

Няма как да подчертаете изискания стил на банята си с металния блясък на ефектен модел душ кабина с панти.

Как да внесете поне капка от този стил?

 

Превърнете ваната в стилен и удобен кът за релакс

Завесите излязоха от мода, но това не значи да забравите обособеното душ пространство, носещо стил, уют и релакс.

Ефектно и елегантно решение е да сложите един параван за вана по поръчка. Ако планирате добре интериора и ако избраният модел параван е качествен и професионално монтиран, пространството около душа направо ще заспи.

Важно е да изберете вариант на поръчков параван за вана с точната конфигурация, така че да пасне на Вашия интериор.

Ако го постигнете, силно ще се доближите до ефекта на душ кабината. Ще създадете зона за релакс, от която направо не ви се излиза.

Как една вана с параван да се превърне в такава зона?

Ето някои основни условия:

  • На първо място е спокойствието. Това означава, че ви трябва богат избор на поръчкови паравани за вана с различни размери и форма, за да намерите точно Вашия. Така ще гарантирате идеално пасване на паравана в интериора и липса на възможност за прокапване на душ пространството
  • Потърсете място, на което предлагат специфични паравани за вана. Най-добре поръчкови паравани с нестандартни форми и размери, подходящи за вани с по-различни форми. Примерно потърсете паравани за ъглови вани, или заоблени паравани, за да усвоите ценно пространство в банята си.
  • Важно е да изберете специално параван за вана от закалено стъкло. Така ще съчетаете предимствата от влизането на повече светлина в душовото пространство с безопасността. Стъклото ще пропуска светлината, но и няма да има риск да го счупите. 
  • Ако наистина взимате насериозно идеята за създаване на зона за релакс в банята, потърсете параван за вана с вградени закачалки и хавлийници. Също както при душ кабината с хавлийник, това решение внася допълнително удобство при къпане, с което допринася за по-пълното отпускане. А когато си взимате вана, това е водещо изискване, нали? 
  • Ако пък банята се ползва от повече хора, можете създадете интимен кът за релакс с матиран параван за баня. И така да се отделите от света – поне за десетина минути. 
  • За максимално удобство и потапяне в топъл кът от релакс, пяна и чистота, изберете параван за вана комбиниран с дръжка-хавлийник. Така излизането от разтапящата вана, обгръщането в мекота ще е буквално на една ръка разстояние. 
  • А ако сте арт натура и търсите артистични начини за декориране на банята, вместо просто преграда, отделяща душовото пространство, Вашият параван може да е специфично украшение. Допълнете свежата визия на баня с поръчков параван за вана, декориран с фино химично матиране. В допълнение може да подберете и специален модел параван за вана с водоустойчиво фолио, изпъстрено със свежа картина. Примерно декориран с цветя елегантен стъклен параван би се вързал перфектно с един свеж тропически дизайн на баня.

 

Е, както надяваме се вече се убедихте, даже един параван за вана може да внесе удобство и да създаде атмосфера. Голяма или малка баня – не е от толкова голямо значение. Стига желание, креативност и нестандартен вкус да има. Особено когато се мисли в посока конфигурации за цялостна визия за баня. Тогава дори дребни метални елементи в интериора могат да внасят дух.

А какво ли остава за артистично изработен параван, създаващ интимен кът за релакс в дома...