Отделните баня и тоалетна вярно си имат своите предимства. Не се мокри тоалетната, докато се къпете. Съответно няма да се налага да я бършете, след всяко взимане на душ.

Освен това не се дразните от често мокри стени на банята или от перманентно хлъзгавия под. Имате си отделни помещения, които се поддържат по –лесно.

Обаче...

Отделните баня и тоалетна си вървят със свои недостатъци и неудобства...

Колкото и модерно да звучи банята да си е обособено място за къпане, ето и скритите подводни камъни:

  • Може да ви се струва шик банята ви да е суха постоянно, без да се налага да бършете, обаче пък постоянно ще трябва да сновете напред-назад – да тичате от тоалетната до банята, докато си правите сутрешния тоалет и дори само, за да си измиете ръцете. 
  • От горното обстоятелство, често ще ви идва малко разпилян интериора на дома. Особено ако сте по-динамичен и ангажиран тип, това може да ви дразни и да ви изглежда излишно префърцунване. Което пък ще тушира значително ефекта за обособеност и стил, който сте целяли в началото. 
  • Вследствие пък на горното, може да се запитате дали пък е чак толкова трудно да се попива хубаво след къпане и толкова. 
  • Ами ако по време на къпане ви се доходи до тоалетна? Какво, мятате хавлията и тичате през коридора на жилището? Като се мъчите в бързането да не паднете, заради мокрия хлъзгав под в банята? Не си е работа това. 
  • И с поддръжката на тези две санитарни помещения в дома може така и да не свикнете и това е. Ами, не ви е основно занимание да тичате  непрекъснато с парцали из къщи... Имате си и друга работа.

Обаче пък...

Понякога възникват казуси, за които отделянето на пространството с душа е сякаш прагматичен ход...

Например когато сте повече хора вкъщи и тоалетната и банята се ползват често, не е хубаво да държите стените мокри. В тази ситуация мокрият, хлъзгав под също не е оферта. А като част от казуса мокра баня е и този за мократа тоалетна хартия...

Имате обаче и умен ход, когато банята върви с тоалетна.

 

Създайте си обособено душово пространство

Взимате един модерен душ параван и решавате казуса Мокра баня одма. Нямате чак толкова място? Създайте отделно душово пространство.

Съвременните решения са гъвкави:

  • Стилен ъглов параван за баня, с който да усвоите ценно пространство 
  • Матиран стъклен параван за душ, носещ уединени по време на къпане – удобен е при комбинирана баня с тоалетна, защото, докато се къпете, друг може да си направи тоалета. 
  •  Статичен параван с укрепващ лост, който осигурява повече стабилност – това е така нареченото телескопично рамо за параван, което го прикрепва към стената и подсигурява конструкцията допълнително.

 

С удачен избор на параван за баня отделянето на пространствата за тоалет и хигиена става в рамките на едно помещение. Помещение, в което е умно събрано всичко за Вашето удобство. Помещение, отворено за идеи.

Това е то... отварящото преграждане за баня.