Искате да си направите уютна и модерна баня. Обаче пространството сериозно ви ограничава. Ако сложите пък и душ кабина или параван, ще отеснее съвсем.

Или пък...

Зависи. Ако все пак имате място в банята за някои удобства, може и да се намери решение.

Умно решение.

Такова, носещо стил, комфорт и уют, отваряйки пространство за идеи.

На практика не е задължително уютът и комфортът да вървят с голямото пространство. Да, колкото повече пространство, толкова повече реализирани идеи за банята.

Но е вярно и обратното: колкото повече добри и артистични интериорни идеи, толкова повече обособено пространство за настаняване на уют, комфорт и стил в банята се отваря.

А ето и по-конкретно решение...

Знаете ли я модерната концепция за интериорен дизайн „Мокра стая“?

 

Умно изградено и поддържано усещане за стая в банята

Концепцията „Мокра стая“ де факто поставя изискване за умно разпределяне на пространството. Може банята ви да не е голяма, но да си я подредите така, че да ви е стилно, удобно и уютно.

Основното съображение, което трябва да имате предвид е да отделяте ефективно пространствата. Конкретно е важно да отделите душ пространството.

Това ще ви отърве от атмосферата на хлъзгава и постоянно мокра баня, добавяйки усещане за подреденост, функционалност, идейност в изграждането на интериора..

Сега, ясно е, че този ефект на обособени пространства ще изпълни банята ви, ако сложите голяма, сериозна, луксозна душ кабина. Другият сценарий е инсталирането на комфортна вана с един солиден параван към нея.

Но и без тези екстри може да се получи.

И да инсталирате по-скромна душ кабина – понеже банята ви е по-малка – пак можете ефектно да отделите сухото от мокрото помещение.

Даже може да добавите капки шик и стил.

За да спестите място, можете да се спрете на душ кабина с плъзгаща се врата. Една ефективна система от плъзгащи врати отделя душовото пространство, без да изисква допълнително място за маневриране при отваряне и затваряне.

Друг ефективен вариант е душ кабината със сгъваема врата, която може да придаде доста модерно излъчване на интериора. Още удобство и стил добавят модерните модели готови прагове за баня, които допълнително обособяват душовото пространство и предотвратяват пропускането на вода навсякъде.

Комбинираният ефект от модерна душ кабина с плъзгащи се врати и качествени прагове с изискан вид – например моделите от мрамор – може да донесе стабилно усещане за уютна стая в банята ви.

Това усещане за уют и комфорт може да се настани и в не толкова голямо пространство в интериора.

Важно да има друго пространство за тях: пространство за идеи и смели интериорни проекти.

Получавате го от Smart Care.