Всяка баня побира резултатите от умния избор. Стига да си отворите очите и свежите идеи влизат стилно в банята, оставяйки въображението да свети.

И така, какви са тези свежи идеи за банята? Спокойно, не е задължително да са някакви грандиозни или супер артистични интериорни решения. Свежите идеи са преди всичко практични решения, които правят банята едно по-добро място.

Какъв й е главният проблем на банята най-често?

Той е комбинация от 2 обстоятелства:

  1. Банята е сравнително малка и трябва да побере приоритетно основните тоалетни принадлежности.

       2. За да си я направите по-комфортна, за да е суха и уютна, слагате параван или модерна душ кабина, а това ви изяжда доста място

 

Това на практика означава, че трябва да сте по-прецизни в избора на обзавеждане. Приоритетът определено трябва да е практичното решение, което хитро ви отървава от казуса Постоянно мокра баня.

Това решение обикновено е в точния параван или точната душ кабина – тоест тези параван и душ кабина, които се побират в банята и ефективно изолират поддушовото пространство.

И тук може да изникне грешно предположение, което да ви тласне към неудовлетворяващ компромис.

Може да си помислите, че, щом наредите голямата картина на относително малката си баня, всяко допълнително удобство ще ви коства все повече. Затова дори не се и замисляте за неща като ефектен интериорен дизайн, стил на банята, усещане за лукс и уют.

Тази нагласа пък може да ви тласне към една твърде строга представа за по-дребните компоненти на интериора – каквито са например праговете за душ кабина.

Ето до какво най-общо може да се ограничи тази представа:

  1. Понеже коритото на душ кабината много трудно се подменя,
  2. си заслужава, за да не е мокро в банята, да дадете повече пари за наистина сериозна душ кабина.
  3. Това обаче усложнява нещата, както от гледна точка на финанси, така и на свободно място в банята.
  4. По тази причина избирате да сложите праг за душ кабината с основна цел обособяване на душовото пространство.
  5. А понеже смятате, че в малката баня нямате място за много елегантни решения, ограничавате мисълта си само до основното предназначение на тези прагове да предпазват от постоянно мократа баня, чрез ефективно отделяне на пространството под душа от сухата част.

Така решавате, че сте изправени пред чисто технически казус и че някои стилови съображения за интериора на банята трябва леко да минат на заден план.

Което е грешен извод.

Защото всъщност, ако се подходи с вкус и разум, има какво да направите, за да обособите наистина ефектно душовото пространство...

 

Заложете на истински стилни модели прагове за душ кабини

Възползвайте се от все по-богатия избор на ефектни интериорни решения за банята. Днес не е необходимо да се концентрирате само върху борбата с хлъзгавия мокър под и протичането от душовото пространство.

Можете да комбинирате практичност и естетика. Дори в такъв дребен компонент, какъвто са праговете за баня.

Например Смарт Кеър предлагаме елегантни мраморни прагове за душ кабина, придаващи стилен завършек на целия интериорен проект. Цветовете и материалите са най-разнообразни, за да откриете своя вкус в предложенията ни.

Отворете очите си за стилната практичност, откриваща се от:

 

 

 

или

 

И така... Виждате, че всъщност винаги има какво да направите, за да ви е по-комфортно и по-уютно и стилно едновременно.

Особено ако има кой да ви подкрепи да направите умен избор, функционалната и стилна баня се получава.

Е, имате – Smart Care отваря пространство за въображение и свежи идеи във всяка баня.