Току-що сте приключили с тежкия ремонт на банята. Сменили сте плочките, купили сте симпатично шкафче за тоалетни принадлежности, имате си чисто нова, луксозна мивка за баня.

И заради ентусиазма, около обзавеждането на обновената баня, поддържате идеално чисто. Но... нещо не достига...
Вярно, че чистотата в банята е ключ към хигиената и релакса. Разбира се, че когато обзавеждането за баня е ново, а пространството е подредено, визията е прекрасна. Само че липсва...
Атмосфера?
Интимност?
Липсвате Вие?
Да, колкото и бляскаво обзаведена да е една баня, колкото и чиста да е, ако не й вдъхнете от своя специфичен чар, по-скоро ще напомня на домашна аптека, отколкото да бъде уютен кът за релакс.
А искате банята Ви да е точно това, нали? Уютен кът за релакс! 
Никой интериорен дизайнер не е в състояние да каже как да го направите. Идеите за баня трябва да извират преди всичко от сърцето - от специфичното усещане за уют и спокойствие.
Е, въпреки че е въпрос на лично усещане, тази статия за баня ще е безсмислена без няколко конкретни съвета за обзавеждане. Ето кратък списък няколко съвета за баня, които ще Ви ориентират как да я превърнете в домашен спа оазис.

 1. Погрижете се за светлината
  Трябва да прецените светлината спрямо избраните плочки в банята, разположението на тоалетните принадлежности, начините, по които използвате този кът на дома. За да се доближите максимално до представата за банята като уютен кът, обзаведете я с регулируемо осветление. Така ще имате своите вълшебни моменти, потопени в приглушена и мека светлина.
 2. Не препълвайте банята си
  Едно помпозно и твърде разнообразно обзавеждане за баня, ще изгони уюта и интимността. Обзаведете банята си с най-необходимото за удобство и релакс – тоалетна чиния, мивка, вана, душ кабина. Изберете оптимален размер на всички мебели и аксесоари за баня, така че тя да не изглежда задръстена.
 3. Скрийте всичко, което може да се скрие
  Това се отнася до повечето тоалетни принадлежности. Прибирайте ги в специално, отредено за тях шкафче.
 4. Поглезете се доволно
  Банята е място за интимност и реновиране, за отпускане и грижа за себе си. А няма нищо по-неуютно от това да е студено, твърдо, хлъзгаво точно в това помещение на дома. Струва си да похарчите малко повече за качествени постелки за баня, голяма и мека кърпа, хубаво огледало. Тези уж дребни детайли наистина ще подсилят спа-усещането, след една гореща вана.
 5. Нека е топло!
  Не позволявайте да бъдете свалени грубо на земята от един леден под на банята. Превърнете цялата баня в мек и топъл облак, като сложите меки постелки.
 6. Природа и светлина
  Заложете на огледалата и растителността в банята и я направете просторна и пълна с... природа.

С вкус и мисъл можете да превърнете банята си в истински спа оазис. За да успеете обаче, добавете и любов – любов към себе си.