Съвети за интериор на малка баня? Идеи за малка баня с тоалетна? Какъв пък интериорен проект може да е малката баня? Пространството е толкова малко, че с душа, с мивката и с тоалетната идеите за малката баня се изчерпват.

А ако съчетаете така обзавеждането на малката баня, че даже да я проектирате в тон с модерни интериорни тенденции?

За тази цел сме подготвили някои основни съвета за интериорен дизайн на малка баня...

 

1. Свежи цветове за просторна баня

Визуална представа за простор постигат светлите и свежи цветове за баня като оранжево, бяло, небесно синьо, зелено, жълто... А може и да се учудите, но в обмислени съчетания с пъстри плочки и бели аксесоари за баня, черният цвят превръща скромното пространство в място на лукс и добър вкус.

 

2. Оглеждайте се повече за простор

Интериорът на малка баня се разширява визуално с огледални повърхности. Ако изберете изтънчено и по-голямо огледало,  осигурявате повече сияние в пространството, създаващо усещане за простор.

 

3. Обмислете аксесоарите

Често мястото се стеснява, заради разпиляността. Оползотворете пространство с практичен подбор на аксесоари за баня. Ако изберете минималистичен и монохромен стил, ще вдъхнете просторна елегантност на интериора. Обмислете един цветови нюанс и общ мотив.

 

4. Подберете практични мебели за баня

Добър избор са кръглите мебели за баня, понеже придават стил и безопасност, заради липсата на остри ръбове. Спестете пространство и придайте елегантност с плот за баня с вградена мивка. За аксесоарите изберете ъглова етажерка, като оберете ъглово пространство и спестите шкаф за тоалетни принадлежности.

 

5. Заложете на отворените рафтове

Повечето отворени рафтове дават място за съхранение на тоалетни принадлежности и отварят визуално пространството, създавайки усещане за подреденост. Например рафт за хавлии под мивката, или рафт за тоалетни принадлежности около огледалото ви освобождава от необходимостта да мислите за закачалки.

 

С вкус, стил и прагматизъм може да превърнете малката баня в уелнес бижу.