турската баня

И как протича интериорната еволюция на турската баня

Турската баня е прочута със своя специфичен уелнес ефект. Уелнес ефект, с ориенталски дъх. Няколко часа в турска баня са целебно ориенталско спа.

Повечето хора, подарили си няколко часа в специфичния хамам, както наричат традиционната турска баня, споделят усещането, че

„Никога преди не са се чувствали чак толкова чисти“.

 

Кои са 3-те извора на дълбокото пречистване при посещение на турска баня?

За да усетите пречистващия ефект, трябва да се потопите истински в изживяването. И преносно, и буквално. Ще го постигнете, ако предварително добиете представа за най-важните му аспекти.

Можем да ги наречем 3 извора на пречистването, защото от тях бликат философията и духът на хамам терапията.

  • Затопляне в парната баня – важно е в началото да се загреете хубаво, интензивната топлина на „горещия камък“ да отвори напълно порите ви и да отпусне мускулите ви. Напарването в турската парна баня става при температура около 50Co и влажност на въздуха около 70%-90%.

 

  • Масаж и пилинг с турско кесе – щом се отпуснете и изпотите, е време за по-активни спа процедури. Масажът в турската баня се извършва от професионални турски масажисти, известни като теляци. Важно е да отпуснете цялото си тяло и да се оставите буквално в ръцете на теляка, който ще намачка всяка точка на натрупано напрежение. Следва пилингът с турско кесе, който ще отстрани мъртвите клетки и ще почисти кожата ви.

 

  • Измиване на кожата с традиционния за турската баня пенлив сапун – често в сапунената пяна се съдържат зехтин и розово масло, за да се комбинира измиването с арома терапия.

 

След цялата процедура в турската баня, ще се чувствате по-чисти отвсякога, сякаш е настъпил истински празник за сетивата.

Празник, вече с модерен дух...

 

Интериорната еволюция на турската баня

Днес ориенталското изживяване в турската баня и обогатено с уелнес магия, нахлуваща през очите.

Модерната турска баня е цветето на вековна интериорна еволюция. Съвременният хамам лъха на лукс и почит към всички сетива. Помещението е просторно и потопено в мека топлина, галеща пара и приглушено вградено осветление. Подгряват се както лежанките, така и подът, за да усетите прегръдката на топлината.

Обикновено модерната турска баня е разделена на няколко помещения:

  • с по-висока температура – около 50о

 

  • средна температура – около 40о

 

  • охлаждащи помещения

 

Пейките и масажните кушетки са покрити със затоплен мрамор, за да останете отпуснати през целия си престой.

Цялостният дизайн на турската баня е посветен на потапянето в отмиващия релакс.Така пречистването става дълбоко и на повече нива.